• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Troels Bager Thøgersen

Afsløring: Topklub har budt på Erik Sviatchenko

Foto: Getty Images

FC Midtjylland har ifølge tipsbladet.dk's oplysninger fået et tilbud fra den tyrkiske topklub Trabzonspor på Erik Sviatchenko. Afklaring følger før lukningen af transfervinduet på mandag.

Af Kenneth Jensen & Troels Bager Thøgersen

Champions League-gruppespillet ligger og lurer for FC Midtjylland, der i disse minutter kæmper hårdt for at slå tjekkiske Slavia Prag.

Men mens FC Midtjylland har øjnene rettet mod, om det bliver til et gruppespil i Champions League eller Europa League, har mail, sms-beskeder og andre kommunikationsmidler hos klubbens topfolk ikke stået stille i de seneste uger.

Således er der stor interesse for en række af Ulvenes spillere efter en succesrig periode i Superligaen og de europæiske kvalifikationskampe, og én af de spillere, der bliver fisket efter, er anfører Erik Sviatchenko.

Tipsbladet.dk kan afsløre, at FC Midtjylland ved mindst én lejlighed har fået et bud på klubkaptajnen fra den tyrkiske topklub Trabzonspor.

Trabzonspor har haft stor succes med at handle i FC Midtjylland og med tidligere FCM-spillere. Blandt andet købte klubben forsvarsspiller Filip Novak i FCM, og Novak udviklede sig til en målfarlig forsvarsspiller, der spillede hver gang for Trabzonspor, inden han skiftede til Fenerbahce i sommer.

Samtidig havde Alexander Sørloth stor succes som angriber i Tyrkiet. I sidste sæson blev han topscorer i den tyrkiske række og er netop skiftet til RasenBallsport Leipzig. Han kom til Trabzonspor fra Crystal Palace på en lejeaftale og var altså i FCM inden skiftet til engelske klub.

Læs også:Sviatchenko ser frem mod Slavia-kampen: Vi skal gøre det denne gang

FC Midtjylland ønsker ikke at sælge
Men FC Midtjylland har ifølge tipsbladet.dk's oplysninger ikke den store appetit på at sælge kaptajn Sviatchenko før et europæisk gruppespil, selv om den 28-årige stopper, der fylder 29 år på søndag, tidligere har givet udtryk for, at han gerne vil prøve sig af i udlandet igen. På tipsbladet.dk's kilder lyder det heller ikke til, at man i den tyrkiske topklub endnu har afsendt et tilbud, klubben selv er overbevist om kan få FC Midtjylland til at sælge.

Ikke overraskende er Erik Sviatchenko vital for FC Midtjyllands projekt, og indtil videre har signalet fra de danske mestre da også været, at han ikke bliver solgt i dette vindue. Ulvene har sendt Rasmus Nicolaisen til Portsmouth på en lejeaftale, og det efterlader Sviatchenko, Scholz og Manjrekar James, mens unge Japhet Sery Larsen skal spille sig tættere på de tre erfarne stoppere.

Et salg af Sviatchenko vil kræve, at FC Midtjylland omgående henter en køreklar erstatning, da tre stoppere ikke vil være nok med tanke på, at man allerede nu ved, at man får seks gruppespilskampe i enten Champions League eller Europa League samt kampe i Superligaen og Sydbank Pokalen.

I de svære kampe, der venter, vil anførerens lederegenskaber og store defensive evner i og omkring eget felt også blive vitale for FCM's pointjagt, hvilket taler for, at FC Midtjylland skal have en stærk og givetvis ikke billig erstatning, der med kort varsel kan træde ind ved siden af Alexander Scholz i midterforvaret.

Seneste bud fra Trabzonspor skal have ligget omkring 12 millioner kroner, hvilket givetvis ligger et godt stykke under FC Midtjyllands vurdering af, hvad det kræver at købe anføreren fri forud for et europæisk gruppespil.

Trabzonspor fortsætter jagten
Trabzonspor har altså ikke tilbudt et beløb, der kan få FC Midtjylland til at nikke ja til et skifte - ikke indtil videre i hvert fald - og det er også værd at bemærke, at tyrkiske medier har rapporteret om interesse for flere andre midtstoppere. Men klubben har ifølge tipsbladet.dk's oplysninger ikke opgivet jagten men er i stedet indstillet på at vente til efter FC Midtjyllands europæiske skæbne ligger fast, før man søger et endeligt svar af FC Midtjylland og af FCM-anføreren.

Trabzonspor var tidligere i transfervinduet interesseret i at hente den 29-årige brasilianske midtstopper Vitor Hugo fra Palmeiras, en spiller der fra 2017 til 2019 var i Fiorentina, men det klubskifte faldt på prisen. Trabzonspor havde også i sommeren 2019 kig på Erik Sviatchenko, og ledelsen i den tyrkiske topklub har denne gang vist stor interesse i Erik Sviatchenko og ønskede faktisk allerede en aftale på plads inden Slavia Prag-kampene.

Læs også:UEFA Youth League dropper gruppespillet og starter sent

For Erik Sviatchenko vil et skite til Trabzonspor betyde et stort lønhop. Lønniveauet for topspillere i Trabzonspor ligger omkring 12 millioner kroner om året med en markant lavere skatteprocent end den, der kendes her i Danmark. Dermed er det altså en mulighed for at score en stor kontrakt for den tidligere danske landsholdsspiller.

Trabzonspor blev nummer to i den tyrkiske Süper Lig i sidste sæson og stod dermed til at spille Champions League-kvalifikation, men brud på UEFA's FFP-regler betød, at UEFA udelukkede klubben fra europæiske turneringer i én sæson, en dom sportsdomstolen CAS stadfæstede i slutningen af juli.

Erik Sviatchenko vendte hjem til FC Midtjylland i januar 2018 på en lejeaftale, og et halvt år senere købte man ham fri af Celtic. Han har fortsat et par år igen af aftalen med de danske mestre.

Da Trabzonspor også overvejede Sviatchenko for et år siden, hentede man i stedet tre andre midtstoppere og fandt derudover midlerne til kontrakter med det tidligere Chelsea-topnavn John Obi Mikel og Daniel Sturridge fra Liverpool.

Læs også:Rasmus Nicolaisen om Portsmouth-skifte: Der er ingen købsoption

Læs også:Transfers: Intens angrebs-kabale i FCM og ramt marked i Brøndby

Læs også:Slavia-anfører om FCM-kamp: Det var som til en begravelse

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020