Karakterer: Vi kan næsten ikke komme længere ned

Tipsbladet er klar med karakterer fra Champions League-kampen mellem Manchester City og FC København.

Tipsbladet på Etihad Stadium i Manchester

Manchester City - FC København 5-0 (3-0)
Erling Haaland 1-0 (7.)
Erling Haaland 2-0 (33.)
Selvmål af David Khocholava 3-0 (39.)
Riyad Mahrez 4-0 (55.)
Julian Alvarez 5-0 (77.)

FC København kunne heller ikke stoppe monsteret Erling Haaland. Det står klart efter et nyt målshow fra nordmanden onsdag aften, hvor Superliga-klubben mødte overmagten. Indstillingen fejlede intet hos københavnerne, men niveauforskellen var bare stor til, at der var skyggen af spænding om resultatet.

Manchester City spadserede forbi hovedstadsklubben uden at anstrenge sig og vandt legende let med 5-0. Sejren kunne have været større, men Pep Guardiola gemte både krudt og stjerner til weekendens kamp mod Southampton i Premier League.

Her er karaktererne til FC København-spillerne

Kamil Grabara - 3 bolde
Det er svært at rose en målmand, når bolden skal hentes ud af netmaskerne fem gange. Men Kamil Grabara fortjener et par pæne ord med på vejen, for uden ham kunne FC København have tabt med en del flere kasser. Den tilbagevendte keeper havde flere gode redninger i både de første og sidste 45 minutter. Der er bud om pladsen i buret fra både dagens målmand og Matthew Ryan.

Kevin Diks (ud. 66) - 2 bolde
Han havde det svært, når Jack Grealish og Bernado Silva søgte duellerne en mod en. Kevin Diks var dog ikke direkte involveret i nogle af Manchester Citys scoringer, mens han havde et par fornuftige aktioner offensivt og defensivt.

Denis Vavro - 2 bolde
Forsvarsspilleren havde - ikke uventet - en masse problemer med Erling Haaland sammen med de andre i den bagerste kæde. Denis Vavro skulle også have gjort det bedre, da kollegaen i det centrale forsvar blev noteret for et selvmål. Han var langt fra det svageste led hos gæsterne, men den tidligere Lazio-spiller forventer nok alligevel en anelse mere end sig selv.

David Khocholava - 1 bolde
Han lignede en mand, som helst ikke ville have bolden, og når han endelig fik den, blev den primært sendt i kredsløb i England. Forsvarsspilleren havde en uheldig fod med i Erling Haalands åbningsmål, mens han blev noteret for et selvmål kort inden pausen. Den her kamp vil David Khocholava gerne glemme hurtigt.

Victor Kristiansen - 3 bolde
Han var tilbage på bekostning af Christian Sørensen, og Victor Kristiansen kan godt se sig selv i spejlet nede i omklædningsrummet. Den unge dansker blev slet ikke udstillet af eksempelvis Riyad Mahrez. Og så kom backen i vejen for nogle af hjemmeholdets angreb.

Marko Stamenic - 1 bolde
Kampen på Etihad Stadium kommer til at give midtbanespilleren mareridt de kommende uger - for Marko Stamenic spillede skrækkeligt. I første halvleg var han tæt på at koste et mål, da boldomgangen ikke var god nok, mens han i anden halvleg lavede et klodset straffespark, som Riyad Mahrez benyttede til at sende hjemmeholdet på 4-0. Derudover må han bare erkende, at spillerne i blåt flyttede kuglen for hurtigt samtidig med, at han smed bolden væk i nogle situationer, hvor han vil forvente mere af sig selv. Vi kan næsten ikke komme længere ned på bedømmelsesskalaen.

Lukas Lerager (ud. 79) - 2 bolde
Arbejdsraseriet fejlede som altid ingenting hos Lukas Lerager, som var en af de få, der forsøgte at holde på bolden undervejs. Men han var sammen med holdkammeraterne oppe mod 11 spillere, som bare var bedre på alle parametre.

Isak Bergmann Johannesson - 2 bolde
FC Københavns nummer otte var usynlig i størstedelen af første halvleg, men kom en anelse bedre med i kampen efterfølgende. Misbrugte en stor chance - heldigvis stod han også bag et par fine afleveringer fra hjemmeholdet.

Mohamed Daramy (ud. 55) - bolde
Den offensive Superliga-stjerne havde flere fine aktioner i sine dueller med Joao Cancelo. Den ene gang burde Manchester City-backen have modtaget en advarsel. Det blev aldrig en kamp for Mohamed Daramy, men indsatsen var godkendt.

Viktor Claesson (ud. 66) - 2 bolde
Onsdagens kaptajn så du ikke meget til, inden blev erstattet af Paul Mukairu. Forsøgte at råbe noget gejst ind i FC København-mandskabet efter selvmålet, men manglede selv gejsten og roen på bolden.

Mamoudou Karamoko (ud. 46) - 2 bolde
Indsatsen er sjældent imponerende, når du rives ud i pausen. Angriberen startede overraskende i stedet for Andreas Cornelius, men han har ikke spillet sig tættere på Jacob Neestrups startopstilling mod Manchester City. Han gjorde ikke det store væsen af sig og manglede overblik, da FC København strøg afsted i en farlig kontra i begyndelsen af opgøret.

Indskiftere
Valdemar Lund (ind. 46) - 2 bolde
Blev kastet for løverne og leverede en flot aktion, da han kom glidende og afværgede en farlig Manchester City-mulighed. Han blev dog - ligesom Vavro og Khocholava - løbet i ryggen af Julian Alvarez ved scoringen til 5-0.

Hakan Arnar Haraldson (ind. 55) - 3 bolde
Han fik løbet sine meter og stod for at skabe FC Københavns største chance. Udemærket indhop.

Peter Ankersen (ind. 66) - 2 bolde
Løb rundt ude i FC Københavns højre side uden at gøre sig bemærket på den ene eller anden måde.

Paul Mukairu (ind. 66) - 2 bolde
Den offensive spiller vil primært blive husket for at brænde gæsternes største chance i kampen. Udover det var han anonym.

Christian Sørensen (ind. 79) - UB
Fik mindre en 20 minutter på banen.

Træneren:
Jacob Neestrup - 2 bolde
Han valgte at starte uden Matthew Ryan og Andreas Cornelius. Sidstnævnte savnede FC København i flere situationer. Det er selvfølgelig aldrig godt at tabe med 0-5 som træner, men Jacob Neestrup mødte et af verdens bedste hold og var uden Carlos Zeca, Nicolai Boilesen og Rasmus Falk. Der var ingen, som forventede mirakler i Manchester, og den nye chef på sidelinjen fik sat en lille prop i efter pausen.