• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Kneb en tåre mod FC København

Foto: Getty Images

Verdens største klubturnering kan blæse selv den mest hårdføre fodboldspiller bagover.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Champions League er noget helt særligt for enhver fodboldspiller.

Det er den ultimative drøm, og den fik flere FC København-spillere smagt på, da de i første spillerunde gæstede Dortmund. Selvom tyskerne er fast inventar i verdens største klubturnering, så blæste det alligevel en af profilerne bagover.

31-årige Alexander Meyer blev bragt til Dortmund denne sommer, og han har de seneste kampe overtaget pladsen som førstemålmand i fraværet af Gregor Kobel.

På vej ind til sin Champions League-debut mod FC København tog følelserne over for den tyske målmand.

- Jeg var virkelig glad, da jeg hørte hymnen. Jeg havde også tåre i øjnene, og jeg måtte synke klumpen i halsen et par gange, siger Alexander Meyer til det tyske medie Der Westen.

Keeperen havde en knap så travl dag på kontoret, da Dortmund var FC København overlegne. Fra sin plads mellem stængerne kunne han se Dortmund vinde med 3-0.

Alexander Meyer spillede også den efterfølgende Champions League-kamp på udebane mod Manchester City, hvor han havde noget mere at lave i nederlaget på 2-1.

- Den første udebanetur i Champions League er altid noget specielt - særligt til England. Manchester City er lige nu et af verdens bedste hold. Det har været et højdepunkt efter det andet. Jeg forsøgte at nyde og suge det hele til mig, fortæller han.

Alexander Meyer tilsluttede sig Dortmund denne sommer efter flere flotte sæsoner i Jahn Regensburg, der spiller i 2. Bundesliga. Indtil videre er det blevet til fire kampe for Dortmund.

På den anden side af landsholdsterminen venter to opgør mod Sevilla i Champions League. Derefter mangler de Manchester City og FC København.