• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Andreas Arp

Kyniske Juventus sendte Tottenham ud i mørket

Kyniske Juventus sendte Tottenham ud i mørket
Foto: Getty Images

De to argentinere Gonzalo Higuain og Paulo Dybala sikrede med deres to scoringer Juventus avancement til kvartfinalerne i Champions League. Tottenham er ude af turneringen.

Af Andreas Arp

Tottenham var på forhånd udråbt til favoritter, da den anden af to ottendedelsfinaler onsdag aften skulle spilles på Wembley.

Englænderne sikrede sig nemlig blandt andet takket være et frisparksmål fra Christian Eriksen 2-2 i Torino for godt en måned siden, og dermed var Juventus pisket til at score i returopgøret på engelsk grund. 

Læs også: Uinspireret City-hold slået af FC Basel

Tottenham tog også teten fra starten og pressede Juventus langt tilbage i eget felt. Efter et kvarters spil nedlagde Jan Vertonghen så Douglas Costa i straffesparksfeltet, og selvom det lignede et klart straffespark til gæsterne, så forblev dommerens fløjte tavs trods massive appeller fra Juventus-spillerne.

Tottenham fortsatte presset ufortrødent, dominerede kampen og spillede flot. Efter 37 minutter fik formstærke Heung Son Min en kæmpe mulighed for at bringe hjemmeholdet i front, men afslutningen gik snært forbi Buffons mål. 

Sydkoreaneren fik dog revanche et minut senere, da han scorede efter et flot Spurs-angreb. 1-0 til Tottenham.

Målet betød, at opgaven nu blev endnu sværere for Juventus, der var tvunget til at score to gange for at overleve i turneringen. Tottenham fortsatte dog det flotte spil efter pausen og dominerede kampen mod et til tider tamt Juve-mandskab.

Men italiensk klasse fornægter aldrig. Eller i dette tilfælde nærmere argentinsk. Med en lille halv time igen udlignede Gonzalo Higuain nemlig, da han dirigerede et indlæg i nettet, og så var der pludselig spænding i opgøret.

Scoringen spredte nervøsitet hos Spurs-spillerne, og fire minutter senere stod endnu en argentiner så klar til at gøre det onde ved Tottenham. Giorgio Chiellini spillede en bold op til Higuan, der vendte og sendte Paulo Dybala i dybden. Den unge argentiner stormede ned mod Hugo Lloris og sparkede knastørt bolden op i nettaget. 2-1 til Juventus, og så måtte Tottenham op og jagte.

Hjemmeholdet pressede voldsomt på, og selvom både Christian Eriksen, Son Heung Min og Harry Kane var meget tæt på at sende kampen i forlænget spilletid, blev det kun lige ved og næsten for Tottenham, der dermed er ude af turneringen.

Juventus er klar til kvartfinalerne efter en samlet sejr på 4-3.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020