Liverpool booker billet til Champions League-finalen efter sensationssejr

Med en fremragende holdpræstation fra målmand til angriber lykkedes det for Liverpool at få vendt 0-3-nederlaget fra første kamp til en samlet sejr på 4-3 over Barcelona. Dermed er de finaleklar i Champions League.

Liverpool havde tabt den første kamp med 0-3 på Camp Nou i den første semfinale mod Barcelona, og til returkampen måtte de undvære både Roberto Firmino og Mohamed Salah, men det betød tilsyneladende ingenting for dem.

I returmødet på Anfield lykkedes det nemlig for dem at vinde med 4-0 over Barcelona, og dermed er de klar til finalen på Wanda Metropolitano i Madrid. Det er desuden anden gang i træk, at Liverpool er finaleklar.

Som kampen forløb sig, gik det hurtigt Liverpools vej, da Divock Origi allerede i kampens syvende minut sendte bolden i kassen til 1-0 efter et forsøg fra Jordan Henderson, hvor Barcelona-målmand Ter Stegen måtte give en retur, som den belgiske angriber var hurtigt over.

Herefter fulgte en periode, hvor Barcelona sad tungt på tingene, men det lykkedes dem ikke at få udlignet inden pausen, selvom man bestemt havde mulighederne, men bolden ville ikke ind.

Det ville den efter pausen, men i stedet for en spiller i Barca-trøje, så var det Georginio Wijnaldum, som kom på måltavlen. Selv var den hollandske midtbanespiller kommet ind i pausen, og det var åbenlyst et godt valg af Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Målet til 2-0 kom efter 54 minutter i forbindelse med et godt gennembrud på højresiden af Trent Alexander-Arnold, som slog bolden ind i feltet, hvor Wijnaldum kom løbende ind og sendte bolden i netmaskerne. Han var dog slet ikke færdig, og bare to minutter efter var han på spil igen, og denne gang var det med hovedet, at han overlistede Barcelona defensiven og nettede til 3-0.

Derfor stod der nu 3-3 samlet, og Liverpool var slet ikke færdige endnu, og ved et snu hjørnespark fra Alexander-Arnold, der havde set, at Barcelona-spillerne var uopmærksomme, spillede han den hurtigt ind til en helt fri Origi, som scorede for anden gang i kampen, så der nu stod 4-0 på måltavlen med 11 minutter tilbage af den ordinære spilletid.

I de sidste minutter forsøgte Barcelona desperat at få scoret det mål, som ville sende dem selv i finalen, men det udeblev, og så kunne jublen atter engang bryde løs blandt Liverpool-tilhængerne, som i minutterne op til slutfløjt sang igennem på 'You'll never walk alone'.

Finalen spilles lørdag 1. juni, hvor Liverpool enten møder Ajax eller Tottenham, der endte med en 1-0-sejr til hollænderne i det første møde i London. De spiller returkamp onsdag aften.