• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Tipsbladet.dk

Milliarder i pengekassen: Ultrarig klubejer kan kapre Messi-transfer

Foto: Getty Images

Det kan godt være, at et genforening af Josep Guardiola og Lionel Messi føles oplagt, men i kulissen spøger en af fodboldverdenens stærkeste aktører på at hente argentineren.

Af Tipsbladet.dk

Når Paris Saint-Germain og FC Barcelona til februar og marts mødes i Champions League, kan det ikke udelukkes, at Lionel Messi allerede er fortid i den spanske klub, hvor han har spillet hele sin seniorkarriere.

Den mangedobbelte Ballon d'Or-vinder har kontraktudløb til sommer, og med FC Barcelonas skrækkelige økonomi in mente kan det bestemt ikke afvises, at Messi allerede bliver solgt til januar, hvor han frit kan forhandle med andre klubber.

FC Barcelonas midlertidige præsident Carlos Tusquets talte i et interview for et par uger siden om, at han af økonomiske havde solgt Messi i sommer, hvis han skulle have truffet beslutningen, og de økonomiske problemer i Barcelona lader til at stikke dybt.

Men hvor skal Lionel Messi så hen?

Ifølge Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen er der af flere årsager god grund til at holde et meget vågent øje med Barcelonas kommende Champions League-modstander Paris Saint-Germain.

Læs også:Lodtrækning: Her er ottendedelsfinalerne i Champions League

- Det kan godt være, det ender med at være Manchester City, der skriver kontrakt med Lionel Messi. Forbindelsen til Josep Guardiola, der lige har forlænget sin kontrakt som manager i Manchester City, er helt oplagt, og selvfølgelig skal begge parter tænke den tanke.

- Men vi skal ikke skrotte idéen om Paris Saint-Germain. Qatar har det med at få det, de peger på. Det er lykkedes Qatar at holde fast i VM-slutrunden i 2022 trods store anstrengelser for at få taget VM fra dem. For nylig fik Qatar også arrangeret, at man spiller med i en af kvalifikationspuljerne i Europa til VM 2022. Det giver 10 venskabskampe til Qatar i 2021 mod udmærkede modstandere, blandt andre Portugal, hvis det går, som Qatar tror og håber, siger chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Så de er vant til at lave store aftaler, der kommer ud af det blå, som den med at spille med i Europas VM-kvalifikation gjorde. Så hvis Paris Saint-Germain og Qatar beslutter sig for, at man gerne vil have Lionel Messi, skal man ikke undvære den magt og den evne til at bruge magten, som Qatar og Paris Saint-Germain har vist.

Forbindelsen til Qatar
Qatar ejer Paris Saint-Germain gennem investeringsselskabet Qatar Sports Investments, og Qatar bruger PSG og fodbold generelt meget aktivt til egne formål, som du kan læse meget mere om i artiklen i dette link.

Og Qatar har desuden en meget direkte økonomisk forbindelse til Lionel Messi gennem forretninger og sponsoraftaler, man har med den argentinske superstjerne.

Læs også:Cristiano Ronaldo om Messi-duel: Jeg har aldrig set ham som min rival

- Det investeringsselskab, der ejer Paris Saint-Germain, er direkte forbundet til Qatars regering og Qatars kongefamilie.

- Qatar har gennem mange år investeret mange penge i Lionel Messi. Dels har Qatar et samarbejde med Lionel Messis godgørende organisation Leo Messi Foundation, hvor man har et stort økonomisk og indholdsmæssigt samarbejde, siger Troels Bager Thøgersen.

- Og så er Lionel Messi også brand ambassador for et stort teleselskab, der hedder Ooredoo. Nogle af jer har sikkert været i Frankrig, og I kan måske genkende det navn som et af dem, der popper op, når man skal vælge et mobilnetværk.

- Ooredoo er kæmpestort i Paris og Frankrig, og det er også stort i Mellemøsten, Nordafrika og en række lande i Asien og andre dele af Afrika. Det er blevet udbredt af Qatar, der ejer Ooredoo, og Ooredoo er et af de større selskaber i Qatar. Det er et af de selskaber, Qatar benytter til at udøve indflydelse i fodboldverdenen. I dette tilfælde gør Qatar det ved at have Lionel Messi som ambassadør for Ooredeoo på en sponsorkontrakt, der virkelig rykker igennem, siger Troels Bager Thøgersen.

Se hele analysen af situation og hør endnu mere om Qatars forbindelser til Lionel Messi i videoen i linket foroven.

Læs også:Tidligere Superliga-profil vil have Messi og Ronaldo med i protest

Læs også:Kasper Hjulmand om skandale-VM: Boykot er ikke det rigtige

Læs også:Efterretningsagenter og bestikkelse: Qatars VM var den vildeste beslutning

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus