Foto: Anders Kjaerbye/Getty Images
Champions League

Neestrup til journalist: Vil du selv gøre det?

Jacob Neestrup blev forholdt sine kommentarer mod en tyrkisk journalist efter mødet mellem FC København og Galatasaray i Istanbul.

Tipsbladet i Parken.

Bølgerne gik højt, da Galatasaray tog imod FC København tilbage i september i Champions League. Det lignede længe en FC København-sejr, da man var foran 2-0 med få minutter igen.

Kort før tid scorede tyrkerne dog to gange, og så måtte FCK tage til takke med et enkelt point, i hvad der ellers længe lignede tre af slagsen.

Efter slutfløjt lykønskede en tyrkisk journalist FC København med det ene point. Jacob Neestrup tog ikke godt imod lykønskningen, som han dengang kaldte respektløs. På pressemødet forud for klubbernes omvendte opgør tirsdag, ville en tyrkisk journalist gerne bore mere i ordklammeriet fra det første opgør.

- Jeg synes ikke, det skal være et pressemøde, hvor vi sidder og laver overskrifter. Vi har stor respekt for den klub, dens historie og det hold, vi skal møde i morgen. Jeg synes, de har udviklet sig rigtig flot henover de seneste to måneder. Men hvis Galatasaray fører 2-0 i morgen med to minutter tilbage af kampen, og vi går hen og udligner til 2-2 i næstsidste og sidste minut, går du så hen og siger tillykke til Galatasarays cheftræner, lød det fra Jacob Neestrup, der herefter stirrede dybt ind i øjnene på spørgeren.

Der gik dog et halvt minut, før journalisten fik lov til at svare på Jacob Neestrups spørgsmål, der skulle oversættes af en tolk. Det blev dog til et svar.

- I spillede også godt, lød det fra journalisten, hvorefter Jacob Neestrup kontekstualiserede kampen i Istanbul.

- Den første kamp [i Istanbul, red.] vidste vi ville blive en nøglekamp. Vi troede, at det ville blive en nøglekamp i forhold til at kæmpe for tredjepladsen. Nu er situationen en anden, hvor anden- og tredjepladsen er i spil. Så når vi tager til Istanbul med et mindset om at få et point eller tre, og vi mener, at vi efter den første halve time lavede en præstation, som gav os muligheden for at vinde, så er vi selvfølgelig skuffede over ikke at vinde en kamp, som vi havde totalt under kontrol med to minutter igen.

- Jeg vidste, da kampen var slut, at havde vi vundet den, så havde vi næsten sikret os andenpladsen. Så det var i stor skuffelse, at jeg sagde det. Jeg har også læst artiklerne bagefter, og ser jeg ham i morgen, så giver jeg ham et stort kram. Men du går bare ikke hen til en træner, som netop har mistet to point og siger tillykke med et enkelt point. Det mener jeg med al respekt er åbentlyst.

Hvem der skal sige tillykke til hvem, finder vi ud af sent tirsdag aften, når de to klubber har afviklet kampen i Parken. Det kan også være, at både FC København og Galatasaray ender som sorteper.

Her kan du læse om morgendagens forskellige scenarier i FC Københavns gruppe.