• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League clbold.dk

Optakt: Manchester City - Chelsea

Foto: Getty Images

Manchester City kan lørdag vinde klubbens første Champions League-titel, men Pep Guardiola skal op imod Thomas Tuchels Chelsea, der har haft krammet på de engelske mestre efter tyskerens ankomst på Stamford Bridge.

Af clbold.dk

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 21.00
Spillested: Estádio do Dragão, Porto
Dommer: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Spanien
På TV: 3+
Hashtag: #cldk

Holdnyt: 
Manchester City
Efter Liverpools mesterskab i sidste sæson kom Manchester City i denne sæson tilbage på tronen i Premier League, hvor Pep Guardiolas mandskab vandt i overlegen stil. Manchester City har også imponeret i Champions League, hvor de nykårede engelske mestre ekspederede Paris Saint-Germain og Dortmund ud i henholdsvis semifinalen og kvartfinalen. 

Pep Guardiola har nu vundet tre mesterskaber i sine første fem sæsoner i Premier League, men det er første gang i klubbens historie, at Manchester City står i Champions League-finalen. Manchester-klubben har væltet sig i nationale triumfer i de seneste år, men i Europa er det indtil nu gået skævt. Derfor er lørdagens opgør i Porto selvsagt en kamp, der bliver afgørende for Pep Guardiolas efterdømme i Manchester City.

I forhold til i sidste sæson har Manchester City i denne sæson forbedret defensiven markant, og det er i høj grad takket være portugisiske Ruben Dias, som man hentede i Benfica sidste sommer. På midtbanen er det især Ilkay Gündogan, der i denne sæson har imponeret, idet tyskeren har været overraskende målfarlig. 

Sergio Agüero nettede to gange mod Everton, da argentineren søndag spillede sin sidste Premier League-kamp for Manchester City. Agüero starter dog næppe i Porto, hvor Pep Guardiola i stedet forventes at stille op uden en decideret angriber. 

Chelsea
London-klubben var i store problemer i den første halvdel af sæsonen, indtil Frank Lampard blev erstattet af Thomas Tuchel. Tyskeren, der i sidste sæson førte Paris Saint-Germain til Champions League-finalen, har således imponeret stort på Stamford Bridge. Chelsea lå på 9. pladsen i Premier League, da Tuchel ankom, men tyskeren formåede at sikre London-klubben den vigtige fjerdeplads, der betyder, at Chelsea er sikker på Champions League-deltagelse, selvom man taber mod Manchester City på lørdag.

I modsætning til Pep Guardiola har Thomas Tuchel visse skadesbekymringer, idet både N'Golo Kanté og Eduoard Mendy har døjet med skader på det seneste. Begge de to herrer trænede dog med onsdag, og forventes dermed at blive klar til lørdagens finale. Andreas Christensen udgik med en skade, da Chelsea for et par uger siden slog Manchester City i Premier League, og danskeren har ikke været på banen i Chelseas fire seneste kampe. Forsvarsspilleren var dog på bænken mod Aston Villa i søndags. 

Chelsea går ikke ind til lørdagens finale med momentum, idet London-klubben har tabt tre af deres seneste fire kampe. FA Cup-finalen mod Leicester blev således tabt med 1-0, og i søndags blev det til et skuffende 2-1-nederlag mod Aston Villa. Kun Leicesters 4-2-nederlag til Tottenham betød, at Chelsea alligevel endte på fjerdepladsen. 

Karantæner:
Manchester City: Ingen
Chelsea: Ingen

Bud på startopstillinger:
Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinchenko - Silva, Rodri, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Foden

Chelsea (3-4-2-1): Mendy - Azpilicueta, Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount, Havertz - Werner

Profilen:
Manchester City indkasserede seks mål i deres to første kampe i Premier League i denne sæson, men efter indkøbet af Ruben Dias fik Pep Guardiolas mandskab væsentligt bedre styr på defensiven. Manchester City indkasserede således blot syv mål i Dias' 19 første kampe i Premier League. 

Vidste du, at:
Det er anden gang på tre sæsoner, at to engelske hold står overfor hinanden i Champions League-finalen, efter at Liverpool i 2019 slog Tottenham med 2-0.

Historisk set er det tredje gang, at Champions League-finalen bliver en engelsk affære. Første gang var i 2008, hvor Manchester United slog Chelsea efter straffesparkskonkurrence. 

Det er ottende gang, at en Champions League-finale bliver et opgør mellem to klubber fra samme land. Første gang var i 1999/2000-sæsonen, hvor Real Madrid slog Valencia med 3-0. Der har været tre rene spanske finaler, to rene engelske finaler, en ren italiensk finale og en ren tysk finale.

Dom: 
Chelsea har slået Manchester City to gange efter Thomas Tuchels ankomst i januar, men i begge tilfælde havde Pep Guardiola valgt at starte med flere reservespillere. Der er lagt op til en dyst mellem to af verdens mest anerkendte taktikere, men det vil blive anset som en overraskelse, hvis Chelsea ender med at slå Manchester City. 

Chelsea har mange hurtige og teknisk dygtige spillere i offensiven, men London-klubbens problem er, at de ikke er videre målfarlige. Timo Werner har brændt mange kæmpechancer i denne sæson, og det er der næppe råd til mod en så stærk defensiv som Manchester Citys. Pep Guardiolas mandskab eksperede Paris Saint-Germain ud på overbevisende vis, og Manchester-klubben går ind til lørdagens finale med mere selvtillid end Chelsea. Buddet herfra lyder således på en 3-1-sejr til Manchester City. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020