Video : Tipsbladet
Champions League

Optakt: Napoli - Barcelona

Den står på en formsvag duel onsdag aften i Champions League-ottendedelsfinalen, når de italienske mestre Napoli tager imod de spanske mestre fra Barcelona.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21:00
Spillested: Stadio Diego Armando Maradona, Napoli
Dommer: Felix Zwayer
På TV: TV3+

Holdnyt:
Napoli:
Højt at flyve, dybt at falde. Napoli henrykte fodbold-Europa i sidste sæson med fremragende offensiv fodbold, der tilmed blev krydret med klubbens første mesterskab siden 89/90-sæsonen, og et flot run i Champions League, hvor de nåede kvartfinalen.

I indeværende sæson er det dog kun gået én vej. Succes-træneren Spalletti forlod klubben i sommer, og først har Rudi Garcia og siden Walter Mazzarri kæmpet gevaldigt med at få holdet til at præstere på samme høje klinge.

Aktuelt indtager Napoli en skuffende niendeplads i Serie A, og weekendens 1-1’er i hjemmekampen mod Genoa fik bægeret til at flyde over for den iltre klubpræsident De Laurentiis, som mandag aften fyrede Mazzarri. Afløseren er Francesco Calzona, som også står i spidsen for det slovenske landshold. 

Calzona og Napoli får et gevaldigt boost denne gang, da topscorer Osimhen forventes at være klar til en startplads efter at have misset de seneste syv ligakampe i en kombination af karantæne og AFCON.

Der er ingen skader hos værterne, der dog må se bort fra Zielinski og Dendoncker, som ikke er del af Champions League-truppen.

Barcelona:
Der er måske ikke lige så meget krise over det hos Barcelona som hos Napoli, men det nærmer sig. Gæsterne kæmper med både spil og resultater, og er aktuelt milevidt fra sidste sæsons niveau. Hvilket også kan aflæses i La Liga-tabellen, hvor der er otte point op til Real Madrid.

Xavi har annonceret, at han til sommer stopper som træner for Barcelona, men bedømt ud fra de seneste mange præstationer, kunne det se ud som om, at der var brug for en frisk start allerede nu.

I weekenden leverede Barcelona endnu en undervældende indsats ude mod Celta Vigo, hvor sejren først blev sikret dybt inde i tillægstiden på en straffescoring af Lewandowski. Polakken brændte faktisk i første omgang, men fik et forsøg mere, da målmanden var gået for tidligt.

Joao Felix når muligvis at blive klar nok til en plads på bænken, til gengæld må Xavi med større sikkerhed undvære Ferran Torres, Gavi, Balde, Alonso og Sergi Roberto.

Danske Andreas Christensen forventes af spanske medier at starte på den centrale midtbane.

Karantæner:
Napoli: Ingen
Barcelona: Ingen

Bud på startopstillinger:
Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Traorè - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Koundé, Araujo, Martinez, Cancelo -  De Jong, Christensen, Gündogan - Pedri, Lewandowski, Yamal

Dom:
Det er svært at spå om to mandskaber, som har været så utilregnelige som tilfældet har været det med Napoli og Barcelona i denne sæson.

Pilen peger nok mest spaniernes vej med Napolis forfærdelige form in mente, men Xavis mandskab kommer i problemer i stort set alle kampe for tiden, og derfor bør der også være chancer for, at tilbagevendte Osimhen kan bide fra sig.

Barcelona har indkasseret mål i ni af de seneste 10 ligakampe, så der er grobund for mål i begge ender i den første ottendedelsfinale på Stadio Diego Armando Maradona. 2-2.