• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Kenneth Jensen

Optakt: Real Madrid - Liverpool FC

Optakt: Real Madrid - Liverpool FC
Foto: Getty Images

Bliver det tredje gang på stribe for Real Madrid, eller får Jürgen Klopp fat i det eftertragtede trofæ?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 20.45
Spillested: Det Olympiske Stadion, Kiev i Ukraine
Dommer: Milorad Mazic, Serbien
På TV: 3+
Hashtag: #cldk

Holdnyt:

Real Madrid:
Som det første hold nogensinde vandt Real Madrid Champions League to år i træk (Europa Cuppen for Mesterhold er ikke medregnet), og nu kan den store spanske klub så blive det første hold til at vinde pokalen med de store ører for tredje gang i træk.

Det har ellers ikke været en specielt god sæson for Zinedine Zidanes mandskab, der blot blev nummer tre i ligaen og måtte se rivalerne Real Madrid vinde både La Liga og den spanske pokalturnering.

Men sæsonen kan blive reddet, hvis det lykkes Real Madrid at hive Champions League-trofæet i land.

Cristiano Ronaldo er naturligvis den store stjerne, og selv om han startede sæsonen lidt trægt, har han scoret 44 gange i sæsonen. 15 i Champions League. 

Der er ikke rapporter om skader hos nøglespillerne i Real Madrid.

Liverpool FC:
Det blev til en fjerdeplads i Premier League, men modsat Real Madrid har sæsonen været en stor succes for Liverpool, der under Jürgen Klopp nu står i Champions League-finalen for første gang siden 2006/2007. Dengang endte det med et nederlag til AC Milan.

Jürgen Klopp har dog formået at skabe eufori i Beatles-byen, og offensiven er sprudlende og centrerer sig om egyptiske Mohamed Salah, der har leveret en storslået sæson og scoret 44 gange for klubben. 10 af Salahs mål har været i Champions League.

Liverpool er uden Alex Oxlade-Chamberlain, Joel Matip og og Joe Gomez, mens Emre Can ventes at blive klar til kampen.

Karantæne:
Real Madrid: Ingen
Liverpool FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Real Madrid (4-3-1-2): Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Isco - Ronaldo, Benzema

Liverpool FC (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mané

Profilen:
Ingen spiller i Champions League-finalen har præsteret det, Cristiano Ronaldo har præsteret. Real Madrid-stjernen er stadig flyvende, og med 120 mål i sin Champions League-karriere er det langt fra utænkeligt, at han igen ender i en hovedrolle.

Vidste du, at..:
I de seneste 25 Champions League-finaler er syv blevet afgjort efter straffesparkskonkurrence. Der er i alt scoret 70 mål i de finaler, og de mest almindelige resultater er 2-1 og 1-1, hvilket er sket fem gange hver.

Dom:
Real Madrid er forsvarende mestre og har erfaringen fra at spille Champions League-finaler. Klubben kommer formentlig til at spille en smule afventende i perioder mod et Liverpool-hold, der gerne vil frem i banen, og som samtidig tager mange folk med i angrebene. Det kan gøre Liverpool-holdet sårbart over for kontrachancer.

Omvendt var Real Madrids sæson ikke specielt god, hvor Liverpool har spillet en flot sæson og især efter nytår har fået styr på defensiven med indkøbet af Virgil van Dijk. Offensivt er et det festfyrværkeri, og holdet presser gerne højt.

Det kan meget vel komme til at blive en målrig affære, hvor begge hold har muligheder frem i banen. Hvilket hold, der så scorer flest, afhænger af skarpheden, og så tror vi også, rutinen bliver afgørende.

3-2 til Real Madrid, der altså løfter pokalen med de store ører for tredje gang i streg.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Superliga

Mere Superliga

Fokus