• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Optakt: Slavia Prag - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

FC Midtjylland har aldrig været tættere på Champions League. Men først skal en stærk tjekkisk modstander overvindes.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Sinobo Stadium, Prag
Dommer: Cüneyt Çakır (Tyrkiet)
På TV: 3+
Hashtag: #slafcm #cldk

Holdnyt:
Slavia Prag:
De forsvarende mestre har fået en fin start på den tjekkiske sæson med ti point for fire spillerunder. Kun bysbørnene Sparta Prag to point mere. Dermed har Slavia alle chancer for at gøre det, som klubben har gjort i tre af de seneste fire sæsoner: vinde mesterskabet.

Slavia Prag er som genfødt de seneste fem-seks år, efter klubben var helt nede at suge grundvand. I 2013/14 blev holdet kun reddet fra nedrykning, fordi et resultat i en anden kamp på sidste spilledag gik Slavias vej. Som en tjekkisk journalistkollega bemærker: Det er svært at overdrive, hvor meget lort Slavia stod i dengang.

Siden er holdet blevet tredobbelt mester og har spillet gruppespil i både Europa League og Champions League. Nu dominerer det tjekkisk fodbold takket være de mange millioner, som to kinesiske firmaer hælder i klubben.

Efter alt at dømme er der frit valg på alle hylder, hvad angår spillere, til FC Midtjylland-kampen. Midtstopperen David Zima var tilbage i startopstillingen, efter han havde siddet ude med en skade, da Slavia bankede Teplice 5-1 i fredags.

FC Midtjylland:
Uanset hvordan det går mod Slavia Prag, har FC Midtjylland skrevet klubhistorie: Aldrig før har mestrene nået så langt i Champions League-kvalifikationen. Ikke desto mindre er der himmelvid forskel på samlet sejr og nederlag.

Hvis FCM slår Slavia ud, står holdet foran sit første Champions League-gruppespil. Det vil være kulminationen på klubbens mangeårige ambitioner. Europa League vil også være stort, men trods alt ikke i nærheden af Champions League. Hverken hvad angår økonomi eller prestige.

Læs også:Steinlein om grundpræmis på Guldminen: Ekstremt vigtigt med lige spilletid

Så der er nok at spille om for FC Midtjylland, der kan glæde sig over, at Pione Sisto er tilbage i noget, der minder om fuldt vigør. Han stod for et flot måloplæg til 3-0 mod Young Boys i seneste kvalifikationsrunde, og han afgjorde lørdagens Superliga-kamp mod Lyngby med opgørets eneste mål. Spørgsmålet er så, om han er klar til at starte inde igen.

En anden stor profil, der er på vej i kampform, er Evander. Han fik senest 65 minutter mod Lyngby, hans første start i denne sæson. Cheftræner Brian Priske har i det hele taget noget af en kabale, der skal lægges blandt de tre forreste på midtbanen.

Profiler som Erik Sviatchenko, Joel Andersson og Frank Onyeka sad helt over mod Lyngby, men blev formentlig bare sparet og bør være med igen mod Slavia.

Karantæne:
Slavia Prag: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Slavia Prag (4-2-3-1): Kolar – Coufal, Kudela, Zima, Boril – Sevcik, Traoré – Masopust, Stanciu, Olayinka – Tecl

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Onyeka, Cajuste – Mabil, Kraev, Sisto – Kaba

Profilen:
Nicolae Stanciu er både Slavia-truppens dyreste indkøb og største stjerne. Han betegnes som hjernen på holdet, og det bliver afgørende for FC Midtjyllands succes, at de danske mestre lykkes med at lukke ham og hans boldfordeling ned.

Læs også:Cajuste rolig om sin store udvikling: En del af fodbold at man bliver bedre

Vidste du, at..:
Slavia Prag har spillet 10 kampe mod danske hold og kun tabt en enkelt. Det var mod Brøndby IF i Intertoto Cup i 1983. Seneste danskermøde var mod FC København i Europa League-gruppespillet i 2018, som resulterede i 0-0 og 1-0 til tjekkerne.

Dom:
Slavia er favoritter. Selv om tjekkiske fodbold måske ikke rimer på europæiske top, har holdet været i to Europa League- og et enkelt Champions League-gruppespil i de tre seneste sæsoner, og med sine kinesiske investorer i ryggen er budgettet noget større end FC Midtjyllands.

Derfor tror vi også, at hjemmeholdet vinder det første opgør i Prag med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Sisto ikke bedst til træning: I kamp jeg tør lave det andre er bange for

Læs også:Sisto sigter efter CL: Hvis vi skal slå Young Boys så kan vi også slå Prag

Læs også:FCM-træner vil rotere: Skal ramme en balancegang

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020