• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Powerranking i Champions League: Hvem skal overtage tronen fra Liverpool?

Foto: Getty Images

Bayern München og Manchester City ligner umiddelbart favoritterne til at løfte pokalen med de store ører i denne sæson.

Af Lars Gram-Hanssen

I næste uge vender Champions League endelig tilbage, efter en afbrydelse på næsten fem måneder. 

Coronapandemien fik vendt og op ned på den igangværende sæson, og derfor bliver de sidste kampe i årets Champions League-sæson afviklet på ganske særlig vis. Kvartfinalerne og semifinalerne spilles i år således over en enkelt kamp, i stedet for to. Bortset fra de resterende fire 1/8-finaler skal de afgørende kampe alle spilles på neutral grund i Portugal.

Derudover går de forskellige aspiranter også ind til de afgørende kampe med forskellige udgangspunkter. PSG har således ikke spillet ligakampe siden februar, mens Bundesligaen sluttede allerede i juni. 

På trods af disse mange ubekendte faktorer kan der dog ikke herske tvivl om, at nogle af de klassiske favoritter har set skarpere ud end andre. CLBOLD.DK rangerer her de største favoritter til at vinde Champions League i denne sæson.

1. BAYERN MÜNCHEN
Hansi Flicks tropper endte med at vinde Bundesligaen med en margin på 13 point, og sydtyskerne har i denne sæson set skræmmende ud. Robert Lewandowski har, sammen med Lionel Messi, været verdens bedste spiller i denne sæson, og meget tyder på, at Bayern München kommer til at stå overfor netop Barcelona i kvartfinalen.

Bayern München er godt besat på alle pladser, og det tyske storhold nyder blandt andet godt af hurtige kantspillere som Serge Gnabry, Kingsley Coman og Alphonso Davies.

2. MANCHESTER CITY
Pep Guardiolas mandskab har haft defensive problemer i denne sæson, hvor man på skuffende vis ikke kunne hamle op med Liverpool i Premier League-tabellen. 2-1-sejren over Real Madrid på Bernabéu viste dog, at englænderne har klassen til at slå alle hold. Med spillere som Kevin De Bruyne, Sergio Agüero og Raheem Sterling ligner Manchester City et godt bud på en vinder i år.

3. PSG
Det store spørgsmål er selvfølgelig, om det er en fordel eller ulempe for pariserne, at de i seneste måneder ikke har spillet regelmæssigt. Den offensive trio Neymar-Icardi-Mbappé kan gøre ondt på alle hold, og lodtrækningen ser ganske favorabel ud for PSG, der møder Atalanta i kvartfinalen. 

4. REAL MADRID
Zinedine Zidanes tropper står umiddelbart i en svær situation inden returkampen mod Manchester City, hvor man skal score minimum to mål for at gå videre til kvartfinalen. Real Madrid møder dog op med selvtillid efter det nylige mesterskab, der især er kommet i hus på grund af en stærk defensiv. Sergio Ramos' fravær kan dog meget vel blive et problem. 

Du kan se hele Champions League-kampprogrammet her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020