• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Rasende hold smidt ud af CL-kvalifikation: Truer UEFA med advokater

Foto: Getty Images

UEFA har smidt KF Drita ud af Champions League-kvalifikationen, efter to af holdets spillere blev testet positiv for coronavirus. Det er klubben så vred over, at den nu vil "følge alle juridiske veje til ende".

Af Anders Dehn

Denne sommer skulle have været en stor en af slagsen for KF Drita. Holdet vandt mesterskabet i Kosovo og havde udsigt til at repræsentere landet i Champions League-kvalifikationen. Det sidste er dog slut, før det for alvor kom i gang.

UEFA har således smidt Drita ud af kvalifikationen. Holdet var ellers få timer fra at skulle møde nordirske Lindfield i den indledende kvalifikationsrunde tirsdag aften, da kampen blev udskudt. Årsagen var, at to Drita-spillere var testet positiv for coronavirus.

Læs også:Gode nyheder for dansk fodbold: To hold i Champions League-kvalifikationen

Kampen skulle være spillet i Schweiz, og da de schweiziske myndigheder forlangte, at hele truppen skulle i ti dages karantæne, kunne opgøret ikke nå at blive afviklet i tide. Det skulle senest have været fredag, da næste runde af kvalifikationen finder sted i næste uge.

Derfor tildelte UEFA's Appelinstans Drita et 3-0-nederlag på skrivebordet. Det står i de særlige regler for dette års turnering, at det hold, der ikke kan gennemføre en kamp, skal taberdømmes.

Læs også:FCM's mulige modstander ramt af corona: To Ludogorets-spillere smittet

Drita er dog langt fra imponerede over UEFA. På sin Facebook-profil skriver klubben, at den ikke forstår, at hvorfor UEFA traf beslutningen uden at indhente yderligere forklaring eller udtalelse fra Drita. 

- Vi er dybt oprørte over denne pludselige og subjektive beslutning. Det eneste, der er at gøre for os som klub er at overdrage sagen til advokater for at forfølge alle juridiske veje til ende, skriver klubben.

KF Drita er dog ikke færdig i de europæiske kvalifikationer i denne omgang. Når man taber i Champions League-kvalifikationen, får man en ny chance i Europa League-kvalifikationen. Her træder Drita ind i anden runde.

Læs også:Lodtrækningen er klaret: FC Midtjylland skal til Montenegro eller Bulgarien

Læs også:FCM-boss om europæisk gruppespilsgaranti: Det er helt unikt

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus