Video : Tipsbladet
Champions League

Rasmus Højlund-feber i Manchester: Vi elsker ham!

Tipsbladet har taget Rasmus Højlund-temperaturen i Manchester - og den er høj!

Tipsbladet i Manchester

Ude foran Old Trafford står en mand og sælger halstørklæder. Ironisk nok er han ikke selv iført ét, selv om kulden for alvor trænger sig på i det nordvestlige England.

John, hedder han.

Hans udvalg består af alverdens forskellige halstørklæder koblet til Manchester United, og i mængden gemmer sig flere af slagsen, hvor der ikke blot står navnet på den ikoniske engelske storklub. Der står “Rasmus Højlund - United & Denmark” og i hver ende af halstørklædet er et billede af den danske angriber.

John viser stolt ét frem og fortæller, at der såmænd er mange, der gerne vil købe netop det. Rasmus Højlund er nemlig en populær figur blandt Manchester United-fansene, selv om han stadig ikke har scoret et eneste mål i Premier League.

 - Vi elsker Rasmus. Vi elsker ham. Han var Manchester United-fan som dreng, ikke? Smukt. Ja, han har ikke scoret i Premier League, men der er ingen bekymring. Det skal nok komme, fastslår halstørklædesælgeren John.

Han har det fint med, at Rasmus Højlund endte som Manchester Uniteds nye 9'er og ikke den engelske verdensstjerne Harry Kane. 

- Jeg drømte aldrig om Harry Kane. De her superstjerner til 150 millioner pund..... nej, lad os nu finde en ung knægt derude. Én, der er sulten. Misforstå mig ej, Harry Kane ville have været fin, men vi har brug for mere end Harry Kane i øjeblikket i den her klub.

Har personligheden til Manchester United 
Også den engelske presse bruger meget tid på den danske angriber, som fylder en del i dækningen af Manchester United. 

Richard Jolly dækker topklubberne i Premier League for The Independent, og han har et godt øje til Rasmus Højlund. Derfor håber han også, at Manchester United-spillerens lillebror Oscar Højlund kommer på banen for FC København tirsdag aften. Ham vil han gerne se på nærmeste hold, fortæller han, da Tipsbladets udsendte falder i snak med ham på Manchester Uniteds træningsanlæg i bydelen Carrington. 

Richard Jolly mener, at Rasmus Højlund er kommet godt fra start i Manchester United - naturligvis ikke mindst i kraft af de tre scoringer i Champions League.

- Jeg synes, at hans debut var virkelig god. Det var en virkelig opløftende præstation. Derudover synes jeg, at det har været blandet. Men det hænger også sammen med det rod, United har været. Det har været svært. Han var fuldstændig forrygende i Galatasaray-kampen. Jeg synes, han gjorde det ganske godt i München, også bare på grund af det simple faktum, at han scorede i så stor en kamp.

- Han har bare personligheden til at spille for klubben. Han bliver ikke intimideret. I Premier League ville man have forventet og håbet, at han havde scoret et par mål på nuværende tidspunkt. Han var selvfølgelig uheldig med det, der blev annulleret mod Brighton. Men der er potentiale. Der er nogle øjeblikke, hvor man kan se, hvorfor United ville have ham, og hvorfor de ser ham som det her langsigtede håb. Men det har også været en virkelig svær tid for hele holdet, siger Independent-journalisten. 

Han lægger ikke så meget i, at Rasmus Højlund har spillet mere end 400 minutter i Premier League uden at score.

- Han har spillet som centerforward i et angreb, der ikke har fungeret. Rashford har været ude af form, og de har ikke haft en rigtig højre kant. Så det har han lidt under. Så det har været ret blandet, vil jeg sige, men det har ikke kun været hans skyld. 

Rasmus Højlund blev dobbelt målscorer i Manchester Uniteds seneste Champions League-kamp, hvor Galatasaray hentede en højst uventet 3-2-sejr på Old Trafford (Getty Images).

Erik ten Hag savner Højlund-mål
Én, der til gengæld hæfter sig ved den lave målhøst i ligaen, er Manchester United-manager Erik ten Hag, der vil se flere kasser fra sin danske angriber.

- Vi skal arbejde på hans rutiner, fordi han gik glip af preseason og de første tre kampe. Han har givet holdet meget fra dag et, men det bliver kun bedre, som han får mere tid. Han skal score flere mål, som han gjorde mod Galatasaray og Bayern München, hvor han scorede nogle rigtig flotte mål, sagde Erik ten Hag på et pressemøde mandag.

Netop Manchester United-manageren har fået fansene på nakken et par gange på grund af Rasmus Højlund. Ved flere lejligheder har hollænderen valgt at skifte danskeren ud relativt tidligt, og det er blevet mødt af buh-råb fra lægterne. Fansene vil have Højlund på banen.

- Det, synes jeg, er interessant, fastslår Richard Jolly og tilføjer:

- Det er egentlig forståeligt nok, for han ankom skadet, og man kunne godt se logikken i, at ten Hag ville bygge ham lidt op, før han begyndte at spille 90 minutter. Men der er kampe, hvor man ikke automatisk tænker, at han bør blive på banen. Og med United har man hele den her kontekst med, at Harry Kane skiftede klub den her sommer. Det er ikke Højlunds fejl. Jeg tror ikke, at United havde haft råd til Kane, men sammenligningerne bliver lavet alligevel.

- Og så der er anden ting, der ikke er Højlunds fejl, nemlig at de betalte mere for ham, end han er værd i øjeblikket. Måske bliver han 72 millioner pund værd, for han har et talent, men baseret ud fra det, han har leveret for Sturm Graz og Atalanta, er det ikke 72 millioner værd. 

Richard Jolly er overbevist om, at Rasmus Højlund kommer til at spille mange minutter for Manchester United i denne sæson.

- Jeg tror, at han får en længere periode med startpladser. Jeg tror, at de ser ham som en spiller, de satser på langsigtet, konstaterer Independent-journalisten.

Tirsdag aften kommer Manchester United og Erik ten Hag helt sikkert til at satse på Rasmus Højlund, der ventes at være i startopstillingen mod sin barndomsklub i Champions League-braget på Old Trafford.