• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Rasmus Højlund skriver Manchester United-historie

Foto: Getty Images

Rasmus Højlund har på ét område overgået samtlige spillere i Manchester Uniteds historie.

Af Jacob Quvang

Rasmus Højlund vil uden tvivl være en frustreret mand i dag. Frustreret over at skulle rejse hjem fra sin gamle klub med et 4-3-nederlag i bagagen, som sætter Manchester United under enormt pres for at gå videre i gruppen.

Men er der et område, hvor han trods alt kan glæde sig en smule, så er det at han nettede to gange. Det var Højlund, som gav Manchester United en drømmestart med sin 1-0-scoring, og senere i første halvleg kunne han så fordoble den føring.

Det betyder, at Rasmus Højlund er delt Champions League-topscorer med sine fem mål i blot fire kampe. Den plads deler han med Alvaro Morata. 

Det er i sig selv imponerende, men det står i et endnu stærkere lys, når man tager et kig i Manchester Uniteds historiebøger. For ingen spiller har tidligere scoret så mange mål efter sine første fire Champions League-kampe, og det betyder altså, at Rasmus Højlund er blevet historisk i Manchester United.

Tidligere var det Dimitar Berbatov, som sad på rekorden. Han scorede fire mål i sine første fire Champions League-kampe for klubben, dengang han kom til fra Tottenham Hotspur. I sin første europæiske sæson scorede Berbatov også to gange, da man vandt 3-0 i Aalborg, og Rasmus Højlund viste altså også onsdag aften, at han kan finde ud af at score som udebanespiller på dansk grund.