• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Steinlein skyder på eksperter: Ekstreme forhold

Foto: Getty Images

Endvidere peger han på, at midtjyderne nok havde tabt straffesparkskonkurrencen, hvis det havde været for nogle år siden.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland er videre i kvalifikationen til Champions League, da de slog cypriotiske Larnaca ud. Det skete efter 1-1 på både hjemme- og udebane for midtjyderne, hvorefter de vandt 4-3 i en straffesparkskonkurrence.

Det var dog langt fra flot i returkampen på Cypern, men det havde FCM-direktør Claus Steinlein et modsvar på i et interview efter kampen på TV3+.

- I eksperter, når vi spiller internationalt og vinder knebent, så har vi ikke styret kampen. Når vi styrer kampen, som vi gjorde for en uge siden, så synes I, at det er for dårligt, at vi ikke sparker boldene i kassen. Der er jeg sådan, at det er europæisk fodbold, og der var 32 grader, og jeg så nogle drenge, der virkelig kæmpede med det, siger han og fortsætter:

- I første halvleg kom vi ikke på banen, og jeg har set os i specielt to første kampe på hjemmebane (mod Randers og Larnaca red.) være dominerende, så det vigtigste var, at vi fik den her succesoplevelse og gik videre. Så er der en masse med spillet, men det var under ekstreme forhold at vi spillede under, og det skal man tage med hjemme i studiet. Os der sad udenfor kunne næsten ikke holde til det af bare varme, forklarer Steinlein.

Det hele endte med at midtjyderne var kølige i straffesparkskonkurrencen, hvilket de også var i pokalfinalen i sidste sæson. Her mener FCM-direktøren også, at klubbens udvikling har noget at sige.

- Jeg kan mærke, at vi er blevet en større klub. Vi er mere rolige, når vi står i de situationer, og det er det, der følger med jo mere, man bevæger sig. Larnaca var mere nervøse og sparker to på stolperne. Og uden at det overhovedet skal sammenlignes, så er det det, vi lige har siddet og rost Real Madrid for, at de er gode til at afgøre de tvivlsomme kamp.

Det mener han også, at FC Midtjylland er blevet bedre til at 'holde coolnessen'.

- For nogle år siden ville vi have tabt den her, fordi vi var gået i panik. Der er vi blevet mere rolige og hviler mere i os selv, så på den måde synes jeg, at det er næste step for Midtjylland, at vi også kan vinde de dårlige kampe internationalt på udebane, forklarer Claus Steinlein.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.