• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Tidl. FCK-boss overrasker: CL-penge var sekundære

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De mange millioner fra Champions League er rare at have, men ikke det vigtigste ved at kvalificere sig, siger tidligere FCK-direktør forud for skæbnekampe.

Af Troels Bager Thøgersen & Anders Dehn

Der er over 200 millioner kroner på spil for FC København i den kommende tid. Men for klubben er det ikke de penge, der er det vigtigste ved at komme i Champions League.

Det mener i hvert fald den tidligere administrerende direktør i selskabet bag FCK, Parken Sport & Entertainment, Dan Hammer. Det handler mindst lige så meget om selvforståelsen.

Fra 2006, da FCK kvalificerede sig til Champions Leagues gruppespil for første gang, og frem har klubben betragtet sig selv som en, der skal spille i Europa. Og gerne i Champions League med jævne mellemrum. Derfor er det så vigtigt for selvforståelsen at komme forbi Trabzonspor i playoffrunden.

- Som direktør var pengene fra Champions League som én lang juleaften, men det var ikke det, der fik pulsen til at stige. Vi fandt hurtigt ud af, at det rent finansielle faktisk var sekundært. Det var selvforståelsen og alt det, der fulgte med, der gjorde den store forskel, siger Dan Hammer i fredagens udgave af Tipsbladet.

- Især efter gruppespillet i 2010 kunne man se, hvor meget spillernes værdi udviklede sig efter en tur i Champions League. Det påvirkede den måde, vi solgte klubben udadtil, og man havde indtrykket, at det var en klub og en bagvedliggende forretning, der ville vende tilbage igen.

- Og hvis de klarer kvalifikationen denne gang mod Trabzonspor, vil det være det femte gruppespil i Champions League fra 2006. Det er stort set et gruppespil hvert tredje år. Og så kan man jo godt tillade sig at sige, at man er en Champions League-klub i gruppen umiddelbart efter det felt af klubber, der er med stort set hver sæson.

FC København møder Trabzonspor på hjemmebane på tirsdag. Der er returkamp i Tyrkiet onsdag 24. august.

Læs hele interviewet med Dan Hammer i fredagens udgave af Tipsbladet. 

Få Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet fredag 12. august og hver fredag i det hele taget.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.