• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

UEFA har taget højde for problematikken omkring, at FC København og FC Nordsjælland skal spille europæisk i Parken.

Af Martin Davidsen

I dag kom det frem, at FC Nordsjælland skal spille sine kampe i Champions Leagues gruppespil på FC Københavns normale hjemmebane i Parken.

Det kan skabe nogle logistiske udfordringer i København, for FC København står også over for deltagelse i et europæisk gruppespil. De danske vicemestre er således sikre på at deltage i Europa Leagues gruppespil, men det kan også blive aktuelt med to danske hold i Champions Leagues gruppespil – og hvad gør man så?

Det har UEFA naturligvis gjort sig sine overvejelser om, og kigger man i den forkromede manual ”Regulations of the UEFA Champions League”, finder man svar på to scenarier.

Læs også: FC Nordsjælland spiller CL i Parken

Deltager FC København og FC Nordsjælland begge i Champions Leagus gruppespil, træder stykke 12.14 i kraft. Her lyder meldingen fra UEFA, at man tager højde for situationen.

- Hvis mere end en klub fra samme by, eller inden for en radius af 50 kilometer fra hinanden, skal deltage i UEFA Champions League og/eller spiller på samme stadion, og hvis det nationale forbund og de pågældende klubber udtrykke, at kampene ikke kan blive spillet på samme dag, vil UEFA's administration ændre eller bekræfte datoer og spilletidspunkter i henhold til principperne fra UEFAs Club Competitions Commitee, lyder det i UEFA-manualen.

Hvis FC København til gengæld 'kun' kommer til at spille Europa League, er det FC Nordsjælland der er førstevælger til Parken. Det kan betyde, at man bytter rundt på FC Københavns kampe, så de ikke spiller på hjemmebane i samme spilleuge som FC Nordsjælland.

- Hvis mere end en klub fra samme by, eller inden for en radius af 50 kilometer fra hinanden, skal deltage i en af UEFA's turneringer og/eller spiller på samme stadion, og hvis det nationale forbund og de pågældende klubber udtrykke, at kampene ikke kan blive spillet på samme dag, er prioriteten givet til Champions Leauge, mens Europa League-kampene flyttes, skriver UEFA om den situation.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med kilder, der bekræfter, at FC Nordsjælland og FC København ikke kommer til at spille på hjemmebane i samme uge – uanset, om FCK kommer i Champions League eller Europa League.

Af sikkerhedsmæssige, banemæssige og logistiske årsager vil UEFA således planlægge sig ud af 'problemet', så FC Nordsjælland kommer til at spille sine hjemmekampe i de uger, hvor FC København spiller sine udekampe.

Hvis FC København skulle kvalificere sig til Champions Leagues gruppespil, vil FCK og FC Nordsjælland heller ikke komme til at spille på samme kampdage. UEFA vil i det tilfælde planlægge, at FCK og FC Nordsjælland kommer til at spille på hver sin dag – på hver sin bane.

Situationen med to hold fra samme by med samme hjemmebane er kendt i UEFA-regi, idet eksempelvis AC Milan og Inter deler hjemmebane i Milano.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020