• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Vild anklage: Deltager CL-klubejer i et statskup?

Foto: Getty Images

Ifølge landets præsident er der et statskup på vej i Ukraine, og Rinat Akhmetov, Shakhtar Donetsks ejer, nævnes som en mulig medvirkende.

Af Anders Dehn

Ukraines præsident lancerede tidligere fredag nogle opsigtsvækkende anklager, som har fået følgere af både international politik og international fodbold op af stolene. Han påstod på et pressemøde, at Shakhtar Donetsks ejer er eller bliver involveret i et kommende statskup i landet.

Ejeren, Rinat Akhmetov, er en af Ukraines stenrige oligarker, og ifølge præsident Volodymyr Zelensky kæder efterretningsrapporter Akhmetov sammen med en russisk sammensværgelse om at omstyrte den ukrainske regering. Allerede den 1. eller 2. december.

- Vi har information fra efterretningstjenester, vi har endda lydoptagelser af repræsentanter for Ukraine med, så at sige, repræsentanter for Rusland, som diskuterer Rinat Akhmetovs indblanding i et kup i Ukraine, og at en millard dollars vil være nødvendigt, siger præsident Zelensky ifølge en række ukrainske medier.

Han hævder, at Akhmetov allerede er indblandet i en "informationskrig" mod den ukrainske stat, og at Akhmetovs inderkreds forsøger at få ham med i kuppet.

- Jeg tror, han bliver trukket ind i en krig mod den ukrainske stat. Jeg mener, at det vil være en stor fejl, for man kan ikke kæmpe mod sit eget folk, mod præsidenten valgt af det ukrainske folk.

- Jeg tror, at han måske ikke ved noget om det. Eller også gør han. Jeg inviterer Rinat Akhmetov til Bankova (hvor præsidentens kontor ligger, red.) for at lytte til den information, vi kan dele.

Akhmetov har tidligere været medlem af det ukrainske parlament for et pro-russisk parti, og hans klub, Shakhtar Donetsk, befinder sig i den østlige del af landet, hvor pro-russiske oprørere i årevis har haft magten.

Derfor spiller Shakhtar fortsat sine hjemmekampe i hovedstaden, Kiev.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020