• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Young Boys-sportschef vil ikke motivere spillerne med penge mod FCM

Foto: Getty Images

Young Boys' sportschef Cristoph Spycher mener, at det skal være muligheden for at spille i Champions League, som vægter højest, når spillerne går ind mod FC Midtjylland onsdag aften.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland går onsdag aften ind til den mest definerende kamp i denne sæson, da den vil betyde, at de er sikre på gruppespil i enten Champions League eller Europa League alt efter om det bliver til sejr eller nederlag i playoff-runden.

Aftenens kamp er mod de schweiziske mestre fra Young Boys og for dem er kampen med samme vigtighed, hvor der er store penge på spil. Det er dog noget, som han vil prøve at afskærme for spillerne.

Det slår klubbens sportschef Christoph Spycher fast i et interview med det schweiziske medie Blick.

Læs også:Svensk profil er tilbage for FCM - Ronnie Schwartz stadig ude i kulden

- Den økonomiske faktor i denne kamp er meget stor, ja. Men vi vil forsøge at holde det en smule væk fra holdet. Spillerne vil virkelig gerne videre til et gruppespil, og med en sejr i Danmark, så vil det være opnået, mens drømmen om Champions League lever videre. Det vil være det største incitament for en spiller at have, lyder det fra Spycher.

Derfor mener Young Boys-sportschefen heller ikke, at det bliver nødvendigt at gå ind i omklædningsrummet før kampstart og forklare, at det her kan handle om spillernes løn og klubbens fremtid.

- Nej, spillerne har allerede bonusser, som kan motivation, og det største vil altid være det sportslige. Når det kommer til Champions League, så behøver man ikke motivere nogen længere, siger han og fortsætter:

Læs også:Barnerumper eller veteraner: Så meget Europa-erfaring har FCM-spillerne

- Man skal også passe på med at lægge for meget pres på, fordi det kan virke hæmmende, lyder det fra Cristoph Spycher, som tilføjer, at man kan mærke på holdet, at de ser meget frem til kampen, som de har kæmpet for at få i et år.

Kampen mellem FC Midtjylland og Young Boys skal afgøres på én kamp, og den bliver spillet onsdag aften klokken 20.30, og den bliver sendt direkte på TV3+.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Young Boys

Læs også:Overblik: FC Midtjylland er bare én sejr fra europæisk gruppespil

Læs også:Dagens Double: Kan Kolding gøre det igen

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus