• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - Young Boys

Foto: Getty Images

Hvis FC Midtjylland kan komme forbi de schweiziske mestre, er det danske mandskab sikret et europæisk gruppespil i denne sæson.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.30
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Georgi Kabakov, Bulgarien
På TV: 3+
Hashtag: #cldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Mens de danske mestre viste store kvaliteter i 2. runde af Champions League-kvalifikationen og slog Ludogorets ud, var det straks værre i fredags, hvor holdet tabte med 0-2 ude mod SønderjyskE.

Nu skal FC Midtjylland finde topniveauet igen, for der venter en meget svær kamp onsdag, hvor de schweiziske mestre Young Boys kommer på besøg, og der er meget på spil.

Vinder FC Midtjylland, går holdet videre til sidste Champions League-kvalifikationsrunde og vil derfor være sikker på mindst et Europa League-gruppespil. Taber man, spiller man i playoffrunden i Europa League-kvalifikationen, hvor man vil være seedet, men ikke sikker på en hjemmekamp.

FC Midtjylland var uden en skadet Joel Andersson mod SønderjyskE, mens træner Brian Priske havde valgt at se bort fra både Ronnie Schwartz og Lasse Vibe til kamptruppen. Evander startede på bænken, da han kun lige er kommet retur fra en skade. Hverken Rasmus Nicolaisen eller Mikael Anderson var i truppen. Islandske Anderson kan være på vej videre. Frank Onyeka spillede heller ikke, da hans far gik bort for nylig. Onyeka ventes at være retur mod Young Boys.

Hvis Joel Andersson ikke kan spille denne gang, bliver det Dion Cools, der spiller på højre back for Ulvene.

Læs også:Tyrkere skal mødes med Leipzig, Tottenham og Crystal Palace om Sørloth

Young Boys:
For tredje sæson i træk vandt Young Boys mesterskabet i Schweiz, og i sidste sæson tog klubben også sejren i den schweiziske pokalturnering. Det fortæller meget godt, at det er en stærk modstander, som FC Midtjylland står over for. Det er en traditionsklub, der har vundet mesterskabet 14 gange.

Nu venter så en kamp mod FC Midtjylland, hvor det er svært at sige, hvad præcist Young Boys kommer med. Klubben slog Klaksvik ud af 2. runde af kvalifikationen, uden at det var meget imponerende. 3-1 endte det.

Klubben vandt pokalturneringen i Schweiz den 30. august, og her måtte kaptajn Fabian Lustenberger udgå kort inde i anden halvleg, og han var da heller ikke i kamptruppen, da klubben i sidste uge vandt en testkamp med 5-2 over Lausanne. Ude var også Christian Fassnacht, og der er ikke meldinger, om de to kan spille mod FC Midtjylland.

I kampene op til opgøret mod FC Midtjylland har træner Gerardo Seoane skifter ud i startopstillingen, så buddet på startopstillingen kommer med visse usikkerhedsmomenter.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Young Boys: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Onyeka, Cajuste - Dreyer, Evander, Mabil - Kaba

Young Boys (4-4-2): Von Ballmoos - Hefti, Lefort, Camara, Garcia - Spielmann, Aebischer, Sierro, Sulejmani - Nsame, Ngamaleu

Læs også:Riddersholm roser nyindkøb: Kunne ikke have ønsket en bedre start

Profilen:
FC Midtjylland skal holde et vågent øje med angriber Jean-Pierre Nsame, der er uhyggeligt farlig foran modstanderens mål. Angriberen fra Cameroun scorede i sidste sæson imponerende 32 mål i 32 ligakampe. Han scorede syv gange i seks kampe i den schweiziske cupturnering, og så stod han for to scoringer i seks Europa League-kampe.

Vidste du, at..:
FC Midtjylland og Young Boys har tidligere mødt hinanden i Europa League-playoff. Det gjorde de tilbage i 2012/2013-sæsonen. Her startede FC Midtjylland med at tabe 0-3 hjemme i Herning, og så var den europæiske kvalifikation reelt forbi. Men i returkampen var der liv i Midtjylland. Danskerne kom hjem med en sejr på 2-0, men samlet var det altså ikke nok, og så røg det danske hold ud.

Dom:
Det bliver en yderst svær kamp for det danske mandskab, for man skal ikke tage fejl af Young Boys: Det er et klassemandskab, der har vist store kvaliteter og vundet mesterskabet tre år i streg.

FC Midtjylland skal ramme topniveauet og håbe, at Young Boys undervurderer de danske mestre, og så skal FCM bruge både fysik og dødbolde i kampen for at overrumple gæsterne.

Det bliver svært, og vi tror desværre for FC Midtjylland ikke, at det lader sig gøre at slå schweizerne, der er en tand for stærke. 2-1 til Young Boys.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Isaksens ambitioner: Vil med til U21-EM og være fast mand i FCM

Læs også:Startopstillinger: Solbakken sender Wilczek ind fra start mod OB

Læs også:FCM-direktør giver igen: Det ser ud til at Ståle fucking cares

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus