Video : Tipsbladet
Conference League

Kæmpe skandale: Spillede 150.000 imod dansk klub

En større skandale er brudt ud omkring FCSB's ejer, Gigi Becali, der oddsede enorme summer under klubbens møde med FC Nordsjælland tidligere på sæsonen.

Følger man bare en lille smule med i rumænsk fodbold, så vil det ikke komme som nogen overraskelse, at FCSB's flamboyante ejer, Gigi Becali, nu igen trækker overskrifter.

Denne gang bliver han sanktioneret af UEFA for at have oddset på FCSB i en kvalifikationskamp i Conference League mod FC Nordsjælland tidligere på sæsonen.

Ifølge det rumænske medie Fanatik har Gigi Becali modtaget en bøde på lige omkring 225.000 for at have spillet på opgøret.

Mere præcist krydsede de to hold klinger i tredje kvalifikationsrunde af Conference League, hvor det første opgør i Rumænien endte 0-0, mens FC Nordsjælland sikrede sig avancement med en sejr på 2-0 i Danmark via to scoringer af Marcus Ingvartsen.

Men det var altså under returopgøret, at Gigi Becali valgte at spille på kampen.

150.000 danske kroner smed han på, at FCSB ville sikre sig videre avancement, da stillingen fortsat var 0-0 i første halvleg. Det fortalte han åbent og ærligt i et interview med Prosport.

Interviewet fandt siden vej til Det Rumænske Fodboldforbund, der sendte det videre til UEFA.

- Det Rumænske Fodboldforbund noterede sig Gigi Becalis udtalelser. Da de refererer til en kamp spillet i en turnering, som er organiseret af UEFA, så har vi taget dialogen med dem. Når der er noget nyt at fortælle, så gør vi det, lød det fra Det Rumænske Fodboldforbund i august 2023.

Nu er der altså nyt at fortælle, da Gigi Becali har fået en bøde på 225.000 danske kroner. Ej, heller gik hans odds hjem, da FC Nordsjælland som bekendt sejrede med samlet 2-0.

I den efterfølgende og sidste kvalifikationsrunde knuste FC Nordsjælland Partizan Beograd. Gruppespillet blev en blandet fornøjelse med nogle store øjeblikke og imponerende sejre, som alligevel ikke var nok til at sikre Farum-klubben en billet til knockout-fasen.