Video : Tipsbladet
Conference League

Karakterer: Man kunne fornemme Nuamahs skygge

Tipsbladet kigger nærmere på FC Nordsjællands returopgør mod FK Partizan Beograd i kvalifikationen til Conference League-gruppespillet.

Meget skulle gå galt i den serbiske hovedstad, hvis kvalifikationen til Conference League-gruppespillet skulle glippe for FC Nordsjælland efter en vaskeægte magtdemonstration på Right to Dream Park. 

Man kunne så sandelig også mærke, at der ikke var meget at spille om. Det var en særdeles søvnig affære, der udspillede sig i Beograd, hvor der manglede tænding i store dele af kampen. Det lignede mest af alt alibi-fodbold. 

FC Nordsjælland kørte en sikker 1-0-sejr hjem og er dermed sikret adgang til europæisk gruppespil.

Her er FC Nordsjælland-spillernes karakterer:

Andreas Hansen - 3
Den danske målvogter havde ikke meget at tage sig til i kassen. Han havde et enkelt vaklende indgreb efter en dødbold i første halvleg, men ellers passede han butikken fornuftigt. 

Lucas Hey - 2
Tilbage i startopstillingen efter et par kampe på bænken. Spillede på en noget uvant position på højre dør, og det kunne man godt ane - særligt i første halvleg, hvor det lignede, at den tidligere Lyngby-spiller skulle vænne sig til den nye tjans. Var stærk i opspillet, men blev løbet over ende et par pange og så til til tider lidt usikker ud over for en ellers tandløs Partizan-offensiv. I den offensive del var der heller ikke meget at skrive hjem om - den unge dansker vipper næppe Oliver Villadsen af pinden lige foreløbig.

Kian Hansen - 3
Var som vanlig sikkerheden selv i boldomgangen og slog flere gode bolde ud til 'Tigrenes' kantspillere. Kom i vejen for for Partizans mest væsentlige fremstød. Udskiftet efter 60 minutters spil.

Adamo Nagalo - 4
Absolut godkent præstation af forsvarsprofilen. Holdte serbernes offensive kræfter fint i skak med sin hurtighed og fysiske styrke og var rolig på kuglen i opspillet.

Martin Frese - 3
Martin Frese havde meget at leve op til fra det omvendte opgør, hvor han sendte et tordenskrald oppe i krogen på Right to Dream Park . Det blev dog en anderledes stille dag på kontoret for Frese, der ikke gjorde meget væsen af sig. Var stabil i defensiven og boldsikker i opbygningsfasen.

Mario Dorgeles - 4
Havde mange fine fremstød i kampen, hvor han fik sat det forreste geled i scence. Var meget på bolden i første halvleg og spillede med stor virkelyst i en kamp, der ellers manglede tænding. Den unge ivorianer satte flere gange sine direkte modspiller med et eksplosivt træk og var artikekten bag mange af de rødklædtes vellykkede angreb. Udskiftet efter 85 minutter.

Jeppe Tverskov - 4
Satte nærmest ikke en fod forkert i første halvleg, hvor han også stod for oplægget til Ibrahim Osmans kasse. Den tidligere OB-anfører passer som fod i hose på Johannes Hoff Thorups mandskab. Udskiftet i pausen.

Daniel Svensson - 3
Agerede skraldemand på midtbanen og gav ikke noget ved dørene i en ellers søvning kamp. Den svenske midtbanespiller lavede flere unyttige boldtab i første halvleg, men var bedre i Tverskovs fravær efter pausen, hvor han tog mere initiativ. Udskiftet efter 69 minutter.

Benjamin Nygren - 2
Deltog fint i opspillet, men manglede skarphed på den sidste tredjedel -  svenskeren forspildte blandt andet en stor chance i første halvleg. Spillede til venstre i den forreste række i anden halvleg, hvor han heller ikke kom frem til noget nævneværdigt.

Oliver Antman - 3
Den unge finne var meget intiativrig i sine offensive løb og virkede ofte farlig i sine udfordinger. Tabt pusten en anelse i en halvleg, hvor han virkede en anelse anonym.

Ibrahim Osman - 2
Der var noget symbolsk i, at Osman startede på højre flanke. Man kunne næsten fornemme Ernest Nuamahs skygge forfølge den purunge ghaneser, der ikke gav Partizans højre back meget tid til hvile sig. 'Tigrenes' tronarving deltog ivrigt i det offensive spil, men manglede kvalitet i mange af af sine aktioner. Misbrugte en stor friløber midt i anden halvleg, men rettede op på brøleren, da han scorede stensikkert på en tværaflevering fra Jeppe Tverskov et par minutter efter. Osman viser helt sikkert lovende takter - men han mangler også at få slebet kanterne af. Skiftet ud i pausen.

INDSKIFTERE

Conrad Harder - 2
Indskiftet fra starten af anden halvleg. Den fysisk stærke angriber var enormt anonym og var meget sjældent på kuglen. Det var ellers en god mulighed for at kunne vise sig frem. 

Roco Ascone - 3
Indskiftet fra starten af anden havleg. Plejer at være garant for tekniske finurligheder og kreativ boldomgang, men der var ikke meget fesfyrværkeri over franskmandens indhop. Deltog fint i boldomgangen, men flyttede mest af alt bare kuglen sidelæns. 

Jonas Jensen-Abew - 3
Indskiftet efter 60 minutter. Havde gode arbejdsvilkår, da den serbiske offensiv så aldeles blodfattigt ud. Jensen-Abbew gjorde hverken fra eller til, efter han blev skiftet ind.

Zidan Sertdemir - 4
Skiftet ind efter godt 69 minutter. Rigtig fint indhop af den blot 18-årige midtbanespiller, der tog meget initiativ på bolden. Havde flere gode aktioner, hvor han drev bolden frem.

Kåre Barslund - UB
Indskiftet efter 85 minutter

TRÆNER:

Johannes Hoff Thorup - 3
Med 5-0 i bagagen fra første opgør, skulle Thorup ikke opfinde den dybe tallerken. Godkendt præstation. Skiftede Tverskov og Osman tidligt ud, da det var ingen grund til at tage chancer. De kommer til at være vigtige i det kommende kampprogram, hvor de blandt andet møder FC København  om lidt over to uger.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.