Conference League

Karakterer: Så lukkede han munden på kritikerne

Tipsbladet zoomer ind på returopgøret i Conference League mellem Brøndby IF og Pogon Szczenin.

Brøndby IF sikrede sig videre avancement i Conference League med en sejr på 4-0 i returopgøret på Brøndby Stadion. I store dele af første halvleg var Pogon Szczenin bedst, men to personlige fejl kostede dyrt for polakkerne. Og så lukkede Kvistgaarden og Divkovic opgøret kort inde i anden halvleg. Skarpheden var i den grad til forskel på de to mandskaber.

Mads Hermansen – 4 bolde
Der er ikke noget at sige til, at Mads Hermansen tiltrækker sig interesse fra engelsk fodbold. Endnu engang stod U21-landsholdsspilleren en forrygende kamp, hvor han kom i vejen for alt, hvad Pogon kom med. Han spiller med en enorm sikkerhed, ro og tager sjældent en forkert beslutning.

Sebastian Sebulonsen (74.) - 3 bolde
Brøndbys nyindkøb er fortsat i gang med at finde sig til rette på holdet. Han gjorde ikke meget forkert, men han var heller ikke toneangivende på højrekanten.

Sigurd Rosted – 4 bolde
Nordmanden bliver aldrig en dygtig pasningsspiller, men han kan tilgengæld forsvare, og det sætter han en stor ære i. Han kom lige som forsvarsmakkeren Tshiembe i vejen for rigtig meget. Han har en god evne til at placere sig de rigtige steder.

Kevin Tshiembe – 5 bolde
Stopperen har taget nogle store skridt i fraværet af Andreas Maxsø. Det beviste han igen i dag, da Tshiembe kom i vejen for uhyggeligt meget mod polakkerne. Pogon kom til et hav af hjørnespark i løbet af særligt første halvleg, men dem sørgede han for at lukke helt ned for. Det har været en rigtig flot start på sæsonen for den tidligere Lyngby-spiller.

Blas Riveros – 2 bolde
Venstrebacken har været en af Brøndbys store oplevelser i denne sæson, men mod Pogon var han ikke lige så pågående som sædvanligt. Han har enorme kvaliteter offensivt, men de kom alt for sjældent i spil mod polakkerne. Han var tilmed tæt på at forære en scoring til Pogon i første halvleg, da hans clearing endte med et skud på stolpen.

Christian Cappis – 3 bolde
Amerikaneren gør sjældent noget, der for folk til at rejse sig fra stolene, men han er bundsolid på Brøndby-midtbanen, og så lavede han en fin assist til Mathias Kvistgaarden i anden halvleg.

Josip Radosevic (ud 74.) – 3 bolde
Omdrejningspunktet på midtbanen havde det i perioder svært i første halvleg, hvor han havde flere boldtab på midten, der var tæt på at give polske scoringer. Han fik spillet sig op sideløbene med Brøndbys scoringer. Man skal heller ikke underkende hans betydning centralt på banen.

Anis Slimane (ud 61.) - 3 bolde
Brøndby-midtbanespilleren fik aldrig for alvor sat sit aftryk på kampen. Han var meget sjældent på bolden i løbet af kampens første halve time. Han kom bedre med, men det blev ved lige ved og næsten.

Oscar Schwartau (ud 45.) -  1 bolde
Den unge offensivspiller var med i startopstillingen modsat klubbernes første opgør i Polen. Han fik ikke sat noget aftryk på kampen, og måtte lade sig udskifte i pausen.

Simon Hedlund (74.) – 5 bolde
Den svenske angriber blev aftenens helt store hovedperson, da han med to mål var med til at sparke Brøndby videre i Conference League. Dermed er han i løbet af sæsonens første fire kampe halvvejs i jagten på sin egen måltotal fra sidste sæson. Svenskeren får ofte skudt i skoene, at han scorer for lidt, men i dag fik han lukket munden på sine kritikere. Arbejdsindsatsen var som sædvanlig uden sidestykke.

Mathias Kvistgaarden – 4 bolde
Angriberen bringer en kolossal energi, og det gjorde han igen mod Pogon. Han kronede en flot arbejdsindsats med scoringen til 3-0. Her viste han klassen, da han på sin førsteberøring flot tog bolden med sig og bankede den i mål.

Indskiftere:
Marko Divkovic (ind 45.) - 5 bolde
Angriberen viste langt om længe noget af det, der fik Brøndby til at forlænge kontrakten med ham tidligere på året. Målet til 4-0? Hold da op for en kasse. Hans førsteberøring var ren verdensklasse, hvorefter han prikkede den i mål.

Joe Bell (ind. 61) – 3 bolde
Kampen var reelt afgjort, da Joe Bell blev bragt i spil. Han skulle ind og styre kampen i land, og det lykkedes han med.

Mathias Greve (74.) - UB

Peter Bjur (74.) - UB

Henrik Heggheim (74.) - UB

Træner:
Niels Frederiksen – 3 bolde
I Polen startede Brøndby-chefen med en trebackkæde, men på Brøndby Stadion bragte han en bagkæde med fire mand og Oscar Schwartau fra start. Trods en føring på 2-0 efter første halvleg, så var Pogon i store perioder dominerende. Schwartau blev pillet ud i pausen til fordel for Divkovic, og det må siges at være en genistreg. Angriberen var særdeles velspillende og scorede et flot mål. Selvom cifrene på måltavlen er flotte, så må der stadig være skår i glæden, da Pogon kontrollerede i store perioder af kampen, indtil et comeback synes umuligt.