• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Bedst og Værst: Kroater tændte først efter pausen

Foto: Getty Images

Kroatien og Tjekkiet delte i ganske underholdende opgør, der er tæt på at sende Tjekkiet videre ved EM.

Af Torsten Kjems Hansen

Kroatien - Tjekkiet 1-1 (0-1)

0-1 Patrick Schick (37.)
1-1 Ivan Perisic

Kampens bedste
Kroatien
Ivan Perisic var nærmest usynligt i hele 1. halvleg, hvor han var placeret i højre side, men efter pausen blev han sendt i højre side, og så var pludseligt ganske anden tydelighed over, hvad den rutinerede ræv viste. Ud over den hurtige scoring, blev der gang på gang udfordret, afsluttet og sendt indlæg mod medspillerne. Om det var sideskiftet eller skæld ud i pausen, der gjorde forskellen skal være usagt, men Perisic leverede efter pausen og er generelt altid bedst i netop den side.

Tjekkiet
EM har fået sig en topscorer i Patrick Schick, der nu er noteret for tre mål i to kampe. Bundesliga-knokleren sled og slæbte for sit hold, og bankede nærmest symptomatisk for sin indsats straffesparket i nettet med blodet løbende fra næsen efter at have fået slynget en albue i ansigtet ved straffesparks-situationen. Tjekkiet er med resultatet videre ved EM, og Patrick Schick ser ud til at have mindst to kampe til at nettet endnu flere gange ved slutrunden.

Kampens detalje
Inden pausen gik alt for langsomt for kroaterne, men anden halvleg fik en ganske anden tænding. For efter bare to minutter blev et frispark på midten af banen, taget effektivt og hurtigt, hvilket skød Ivan Perisic i dybden, hvor han med et enkelt træk og en hammer udlignede tjekkernes føring fra 1. halvleg.

Kampens værste
Når man som vice-verdensmester kommer til en EM-slutrunde, er der en vis forventning om kvalitet i spillet og præstationerne. Kroaterne spillede før pausen for langsomt, for uopfindsomt og lod frustrationer gå ud over modspillere i stedet for at omforme det til noget kreativt. En af de slemmeste var Ante Rebic, der i front slet-slet ikke fik vist noget af den fandenivoldskhed, der ellers har skaffet ham en ganske god sæson i AC Milan. Blev fornuftigt byttet i pausen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020