Video : Tipsbladet
EM

Belgien - Rumænien

Gruppe E's forhåndsfavoritter fra Belgien skuffede i første spillerunde, og har dermed ikke råd til endnu et fejltrin mod Rumænien lørdag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 21:00
Spillested: RheinEnergieSTADION, Köln
Dommer: Szymon Marciniak, Polen
På TV: TV2

Holdnyt:
Belgien:
Så har vi balladen. Gruppe E’s favoritter fra Belgien kom horribelt fra start ved slutrunden med et 1-0 nederlag til hvad der på forhånd blev betragtet som gruppens svageste hold, Slovakiet.

Kæmpe overraskelse og kæmpe skuffelse for ‘’Les Diables Rouges’’.

Det var ikke alt, som kørte på skinner for belgierne, men målt på spil og chancer må man alligevel give dem, at det ikke var et videre fortjent nederlag.

Romelu Lukaku blev den helt store synder med sin manglende koldblodighed foran mål, ligesom det nonchalant forsvarsspil ved Slovakiets scoring heller ikke så for kønt ud.

I store dele af opgøret var Belgiens angrebsspil for nemt at læse for slovakkerne, som stod solidt plantet på egen banehalvdel.

Det på trods fik synderen Lukaku bolden i netmaskerne at to omgange til stor jubel for holdkammeraterne, men begge gange stod den store angriber måbende tilbage, da VAR annullerede scoringerne.

Belgien er allerede mere pressede end forventningen var på forhånd, men det står trods alt ikke værre til end, at de jo ‘bare’ kan vinde over Rumænien og Ukraine, som de bør være klart bedre end, hvis de altså rammer dagen.

Rumænien:
Rumæniens første kamp mod Ukraine bød også på en halvstor overraskelse, og til forskel fra Belgien, var det en positiv en af slagsen for Iordănescus tropper.

Rumænien var selvfølgelig ikke lige så store underdogs som Slovakiet var mod Belgien, men det var nok alligevel de færreste, som havde spået en så komfortabel sejr over Ukraine, og den var nok også et mål eller to for stor.

Set over hele kampen var det dog ganske fortjent, at rumænerne stak afsted med alle tre point. Defensiven så bomstærk ud, og holdt fuldkommen en ellers på papiret giftig ukrainsk offensiv fra fadet.

Mens der blev angrebet med stor appel og iver, når kontrachancerne bød sig. Stanciu og Marin tegnede sig for to flotte mål fra distancen, mens 3-0 målet bød på en fornem dribletur af Dennis Man, som assisterede Denis Dragus.

Marginalerne var ganske rigtigt på Rumæniens side, men i det store hele, virkede de også bare til at ville det langt mere Ukraine.

Der blev jublet ved vellykkede defensive aktioner, der blev ofret i omstillingsfasen, og der blev braget på kassen, når de nærmede sig mål.

Særdeles positivt udlæg på turneringen, som godt kan ende med at blive en succes, hvis Rumænien kan holde et lige så flot defensivt fokus som i første kamp.

Karantæner:
Belgien: Ingen
Rumænien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Belgien (4-2-3-1): Casteels - Castagne, Faes, Debast, Carrasco - Mangala, Onana - Doku, Trossard, De Bruyne, Trossard - Lukaku

Rumænien (4-1-4-1): Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - Marin - Man, Marin, Stanciu, Coman - Dragus

Dom:
Belgien lavede ingen mål mod Slovakiet. I hvert fald ikke nogle som VAR-vognen ville godtage. Og det bliver næppe meget nemmere denne gang.

Rumænien leverede en stærk defensiv præstation mod Ukraine, og har generelt vist sig gode til at forsvare.

Denne gang har rumænerne meget lidt travlt, og det betyder formentlig, at Belgien skal kæmpe sig igennem en lavtstående blok af hårdtkæmpende forsvarsspillere.

Det kunne snildt lægge en dæmper på målscoringen.

Rumænien scorede selv på et par halvchancer i første opgør, men så heldige/dygtige er de næppe to gange i træk.

1-0 til Belgien.

Spilforslag:
Under 2.5 mål til odds 2.10 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.