Video : Tipsbladet
EM

Braithwaite EM-klar: 'Jeg scorer vores første mål'

Martin Braithwaite fortsætter med at øge målscoringen som topscorer i Spanien, og han har store drømme om det forestående EM.

Han bliver ved og ved og ved.

Martin Braithwaite er gået målamok i Spanien i denne sæson og kom mandag igen på tavlen for Espanyol, så han nu fører topscorerlisten i La Liga 2 med 21 scoringer. Det er tre flere end nummer to.

Med sejren bevarede Espanyol håbet om at rykke op i den bedste spanske række, hvilket er et stort mål for den danske angriber. Men han har også ét til - at komme med til EM.

- Jeg er, hvor jeg skal være, scorer mål og spiller fuld tid. Jeg træner altid hårdt og passer på mig selv, så jeg synes, jeg topper på det helt perfekte tidspunkt lige inden EM, som jeg selvfølgelig giver alt for at komme med til, siger Martin Braithwaite og kommer med en pointe:

- Alle ved - i hvert fald os spillere og trænerne - at man ikke kan komme ind til en slutrunde og først spille sig i form, hvis man ikke allerede topper i ugerne op til så vigtige kampe. Det så vi også til VM, at det fungerede ikke. Man kan selvfølgelig ikke nå at komme i topform ved at spille et par testkampe og træne i et par uger, så det handler om være helt skarp i flere måneder inden slutrunden, hvis vi skal vinde.

Tipsbladet har bedt analysefirmaet Opta lave en opgørelse over de skarpeste danske landsholdsangribere i 2024.

Som man kan se i tabellen, stikker Martin Braithwaite ud.

- Inden vi gik ind i det nye år satte jeg mig det mål, at jeg ville score dobbelt så mange mål som mine konkurrenter for at være mere tydelig i mine præstationer - både for at hjælpe mit eget hold og for at være tydelig over for landstræneren, fordi jeg ikke er blevet udtaget de senere gange i løbet af efteråret, så jeg har måttet være endnu bedre. Jeg er klar til at komme til EM, og jeg ser mig selv score vores første mål, forklarer topscoreren i La Liga 2 og fortsætter om sin egen form:

- 21 mål er fantastisk, men sæsonen er ikke ovre, så jeg vil gerne score mere. Alle forventede meget fra mig, og der er et stort pres på mig, fordi folk ser mig som en af dem i ligaen, som kan score flest mål. Jeg kan godt lide at spille under det pres, så det er noget, som giver sig selv, hvis du føler, du er en god angriber, og jeg skal bare klø på for at sikre oprykning og komme med til EM.

Manden med beslutningen om, hvorvidt Martin Braithwaite skal med til Tyskland, er landstræner Kasper Hjulmand, og han har flere gange slået fast, at han fremadrettet kun ser Espanyol-stjernen som angriber.

- Det ved jeg ikke, hvordan jeg har det med. Det er hans beslutning, og det ved Kasper også. Men jeg har i løbet af kvalifikationen til EM spillet kant, det gjorde jeg også i min seneste landskamp, og jeg tror generelt, at en af mine største forcer, at jeg kan spille alle offensive pladser. På landsholdet har jeg kun spillet en håndfuld kampe som angriber, så det er svært at bedømme mig ud fra det, når jeg ikke virkelig får lov at spille den position, og i sidste sæson scorede jeg 10 mål i La Liga fra kanten. Det var kun Vinicius Junior og mig, der gjorde det som kantspillere.

Martin Braithwaite er kåret som månedens spiller i La Liga 2. Foto: Alamy

- Under seneste EM var jeg også kantspiller, og alle statistikker viste, at jeg var en af de bedste i turneringen, og det var egentlig også det samme i Barcelona, hvor folk ikke troede, at jeg kunne få spilletid, fordi Messi, Suarez, Griezmann, Dembélé og Coutinho var i truppen, men der spillede jeg mig jo på i startopstillingen som kantspiller - så jeg har ikke over natten glemt at spille kant, fordi jeg har spillet angriber i denne sæson. Når det er sagt, så har jeg da spillet hele denne sæson som angriber, forklarer Braithwaite, som ikke ser Mohamed Daramys afbud til EM som en nemmere vej for ham til truppen.

- Nej, overhovedet ikke, det tænker jeg ikke på. Jeg vil ikke med på baggrund af skader, jeg håber på , at alle småskadede spillere bliver fit for fight, og jeg håber ikke for mine holdkammerater, at de bliver skadet, bemærker angriberen, der var i dialog med landstræneren omkring seneste landskampe i marts. 

- Jeg er løbende i dialog med Kasper. Det er ikke noget, jeg fokuserer på. Jeg vil ikke udtages, fordi jeg spillede godt for flere måneder siden, jeg vil udtages, fordi jeg har gjort mig fortjent til det med mine nuværende præstationer.

EM-truppen bliver udtaget i slutningen af maj.