Video : Tipsbladet
EM

Brøndby-stjerne scorer topkarakter

Der er stor ros i Østrig til Brøndbys keeper Patrick Pentz.

Patrick Pentz fik mandag aften slutrundedebut for Østrig, da han startede inde mod Kylian Mbappé og resten af Frankrigs stjerner, og selvom det blev til et nederlag, imponerede Brøndby-stjernen i stor stil.

I hvert fald høster han ros hos både medier, fans og landstræner Ralf Rangnick.

Hos medierne Laola1, Kleine Zeitung og ORF får Patrick Pentz nemlig topkarakter.

- Helt klart den stærkeste østriger i aften. Efter blot ni minutters spil viste han, hvorfor han er førstevalg med en strålende redning på Mbappé afsløring. Kort før pausen drev han superstjernen til fortvivlelse igen efter et stærkt comeback og efter pausen forhindrede han også Thuram i at score.

- Toppræstation fra Salzburg-kendingen på den størst mulige scene, skriver Laola1 i deres begrundelse.

Også i en fanafstemning hos østrigske Sky Sports er der ros at spore. Her har 23 procent vurderet Pentz’ præstation til at være “verdensklasse”, mens 51 procent har vurderet den til at være “virkelig stærk”. Kun seks procent har vurderet hans præstation til “middel” eller derunder

Slutteligt er der også ros til Patrick Pentz fra landstræner Ralf Rangnick.

- Vi skabte chancer. Frankrig skabte selvfølgelig også chancer. Patrick Pentz, vores målmand, gjorde et rigtig godt stykke arbejde. Jeg bebrejder ikke mit hold (for nederlaget, red.). De traf ikke altid den rigtige beslutning, men lad os ikke glemme, hvem modstanderne var, siger han til UEFA. 

Patrick Pentz og co. spiller anden gruppekamp ved EM mod Polen på fredag.