Video : Tipsbladet
EM

Dansk profil er fløjtende ligeglad med Bellingham

Der er absolut ingen stjernenykker hos Morten Hjulmand inden braget mod England.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Når det danske landshold på torsdag møder England ved EM, så kan danskerne meget vel møde en midtbane bestående af megastjernerne Declan Rice, Trent Alexander-Arnold og Jude Bellingham. 

Det var i hvert fald den trio, som udgjorde Gareth Southgates midtbane i sejren over Serbien søndag, og Bellingham blev sågar matchvinder med et karakteristisk mål inde i feltet. 

Dermed kan man forestille sig, at noget af tiden, der bruges på den danske træningsbane op til kampen, har handlet om, hvordan man lukker ned for de tre verdensklassespillere. 

Midtbanespilleren Morten Hjulmand kan meget vel få en nøglerolle her, hvis han starter kampen, ligesom han gjorde det mod Slovenien. Men da han taler med Tipsbladet og den danske presse, så holder han danskernes plan tæt til kroppen.

- Nu kan jeg ikke stå og afsløre, hvordan vores udtryk vil være i løbet af kampen, men vi har kigget på deres kamp mod Serbien, og vi ser rigtig gode muligheder.

Jude Bellingham med sin velkendte målfejring efter scoringen mod Serbien. Foto: Alamy

Man er ikke i tvivl om, at han mener, hvad han siger. Tonen er bestemt, og Hjulmand er en spiller, som tager kampen op. Derfor er han også pænt ligeglad med, at den ene modstander eksempelvis lige har vundet Champions League med Real Madrid, som tilfældet er det med Jude Bellingham.

- Jeg glæder mig altid til at skulle ud og spille kamp. Om det så er mod Bellingham eller en anden modstander, har jeg ikke rigtig nogen holdning til. Jeg skal ud og vise mig selv frem og bringe mine kvaliteter i spil i stedet for hans.

Hvordan lukker man ned for Declan Rice, Trent Alexander-Arnold og Jude Bellingham?

- Øhm, det er et godt spørgsmål, lyder det med et halvkvalt grin fra Hjulmand, som fortsætter:

- Du kan nok stille mange trænere det samme spørgsmål! Når man skal møde så gode spillere, handler det om, at de kommer så lidt i scene som muligt i løbet af en kamp og får så få muligheder for at sætte deres præg på kampen.

- De har nogle forskellige kvaliteter. Rice er lidt mere tilbageholden og kan sætte de andre op, og så er det klart, at når Trent og Bellingham kommer op i nærheden af vores felt, så skal vi være forbeedt på at lukke dem ned, påpeger Morten Hjulmand. 

Det er torsdag, at Danmark møder England. Her vil danskerne kunne tage et stort skridt mod videre avancement, hvis man vinder kampen.