• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Oliver Okstrøm

DBU: Lader spillerne bryde corona-boblen

Foto: Getty Images

Hos DBU gør man, hvad man kan, for at hjælpe spillerne mest muligt efter oplevelsen med Christian Eriksen lørdag aften.

Af Oliver Okstrøm

Med Christian Eriksens kollaps i kampen mod Finland ved EM var det tydeligt, at flere af spillerne allerede blev meget følelsesmæssigt ramt inde på banen. Derfor tager DBU sig nu af, at der bliver taget godt hånd om truppen.

Det fortæller landstræner Kasper Hjulmand ved pressemødet dagen efter kampen, hvor han blandt andet kommer ind på, hvordan spillerne har reageret.

- Nogle har en bagage. Nogle har fået åbnet op for en følelse, som de har haft før med pårørende, som man har mistet. Måske endda på et hjerteslag. Det er klart, at når den boks bliver åbnet, så kommer der en masse følelser ud, som får frit løb. 

- Så det er ikke bare 'sådan lige'. Mange har familie, venner osv, som er bekymrede. Så bliver man bekymret for deres bekymring, så der er en hel masse følelser i spil, der skal håndteres på bedst mulige måde. 

Hjulmand understreger i den forbindelse for, at han er ekstremt stolt over spillerne og staben, og at han er glad for at se Christian Eriksen.

For en spiller som Jannik Vestergaard har han haft brug for at være sammen med familien, som betyder, at han bryder den corona-boble, som ellers har været der for landsholdet. Fodbolddirektør Peter Møller peger her på, at nogle af spillerne har brug for at være sammen med deres allerkæreste.

- Det har vi selvfølgelig ikke sat os i vejen for. Om det er at bryde boblen, det ved jeg ikke. Vi viser bare det, som der skal til for at løfte spillerne. Det er det, som bekymrer os nu. Vi ved, at Christian (Eriksen red.) er i gode hænder, så vores opgave er nu at løfte spillerne, så vi kan få det bedste ud af dem og få dem på rette køl, så de er klar til kampen mod Belgien, fortæller Peter Møller.

Når de to ledere ser tilbage på situationen, så ærgrer det dem, at man valgte at spille videre samme dag. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020