• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Ekspert om UEFA: Det minder om Komiske Ali

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

UEFA's håndtering af sagen omkring Danmarks opgør mod Finland minder om Komiske Ali, mener Henrik Kjerrumgaard, der er chefrådgiver og stifter af White Cloud.

Af Kenneth Jensen

Det europæiske fodboldforbund UEFA bliver stædigt ved med at fastholde, at det var spillerne, der ønskede at genoptage kampen, da Danmark lørdag tabte 0-1 til Finland.

Efter Christian Eriksens kollaps var det tydeligt rystede danske spillere, men alligevel kom de nogle minutter senere på banen igen for at færdiggøre opgøret, efter Eriksen var bragt til live igen af lægerne.

Siden har spillerne modtaget krisehjælp, og der begynder at være mere og mere kritik af UEFA's håndtering af sagen.

Forbundet bliver ved med at gentage, at spillerne ville spille videre, og at det var årsagen til, at man genoptog opgøret. Fuldstændigt uden at tage ansvar i situationen, trods UEFA's rolle som arrangør. UEFA skal have tilbudt danskerne at spille opgøret færdigt eller møde ind dagen efter til kamp 12.00. Og så skulle danskerne vurdere, hvad der var bedst.

Ifølge Henrik Kjerrumgaard, chefrådgiver og stifter af konsulenthuset White Cloud, er det en rigtig dårlig sag for UEFA. Det siger han i et interview med Journalisten.

- Det minder om Komiske Ali. Man har en tabersag ved at stille det her ultimatum. Der skulle UEFA have været de voksne og sige, at vi ikke spiller mere i aften, og så finder vi en løsning på det senere. I stedet vælger de at sætte en fed streg under, at de er fokuseret på pengepungen over alt andet, selv når det handler om liv og død, siger Henrik Kjerrumgaard til Journalisten.dk.

Tidligere har blandt andre Peter Schmeichel kritiseret UEFA for håndteringen, og også både Spillerforeningen og Selskab for Psykotraumatologi har været ude med kritik, fordi UEFA ikke har hjulpet spillerne.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020