Video : Tipsbladet
EM

EM-debut i vente: Han tog Superligaen med storm

Randers FC-sportschef Søren Pedersen er klar til at byde Saba Lobjanidze velkommen tilbage hos kronjyderne, hvis georgieren i fremtiden skulle være interesseret i en retur. I første omgang venter der tirsdag en EM-debut for den tidligere Superliga-profil, når Georgien møder Tyrkiet.

Tirsdag aften venter der en slutrundedebut for en spiller, der tidligere har været en stor profil i Superligaen. 

Her mødes Georgien og Tyrkiet nemlig i Dortmund, og hos georgierne finder man den tidligere Randers FC-profil Saba Lobjanidze, der i dag tørner ud for MLS-klubben Atlanta United. 

Saba Lobjanidze har mandag givet et interview til Tipsbladet, hvor den georgiske landsholdsspiller mindes sin tid i Danmark, og i Randers FC er Lobjanidze også en spiller, som sportschef Søren Pedersen husker tilbage på med stor glæde. 

- Han var jo igennem en kæmpe udvikling, og rent faktisk var det vores nuværende cheftræner Rasmus Bertelsen, som på det tidspunkt fandt ham ved hjælp af data. Han scoutede efter en kantspiller med fart, og så kom Saba til og tog Superligaen med storm, i forhold til hans fart, hans evne til at løbe dybt og selvfølgelig også hans evne til at lave mål, siger Søren Pedersen og fortsætter:

- Så det var en spændende spiller, som passede rigtigt godt ind i den måde, vi gerne ville spille på det tidspunkt. Vi havde rigtigt mange omstillinger, hvor han kunne bidrage med sin fart. 

At den tidligere Randers-profil nu skal spille til en EM-slutrunde er noget, der gør Søren Pedersen stolt. 

- Jeg synes jo, at det er fedt, at vi har været en del af det. At vi har været med til at sætte hans karriere rigtigt i gang. Han kom til Tyrkiet efter Randers, hvor han også gjorde det rigtigt godt og også kom videre derfra. Og nu spiller han en stor rolle i MLS, mens han også er til EM som en stor profil. Det synes jeg da er fedt, at det er en spiller, der har været i en udvikling hos Randers FC, siger Søren Pedersen. 

I interviewet med Tipsbladet fortæller Saba Lobjanidze, at Brøndby bød på ham i sommeren 2019, og at han gerne ville være skiftet til vestegnsklubben. Søren Pedersen husker dog ikke et helt konkret bud fra Brøndby. 

- Nja, jeg han godt huske, at der var noget snak om det på et tidspunkt. Men jeg tror, at det tilbud, han fik om at komme til Tyrkiet, var bedre, så vidt jeg kan huske, siger Randers-bossen. 

I interviewet med Tipsbladet vil Saba Lobjanidze ikke afvise, at han i fremtiden kunne blive fristet af en retur til dansk fodbold. Og georgieren skal da også være mere end velkommen i Randers FC, lyder det fra Søren Pedersen. 

- Ja, vi er altid interesserede i at få spillere retur, som har været i klubben og har gjort det godt. Så selvfølgelig kunne det være interessant. Men jeg tænker også, at lige nu har han fuld gang i hans karriere, og der, hvor han er nu, er økonomien nok et stykke over det, vi kan tilbyde her i Randers, lyder det afslutningsvist fra Søren Pedersen. 

I Atlanta United tjemer Saba Lobjanidze omtrent en halv million kroner om måneden. 

Den i dag 29-årige georgier nåede at spille 84 Superliga-kampe, hvor det blev til 28 scoringer.