Video : Tipsbladet
Superliga

Georgisk EM-stjerne: Jeg var tæt på Brøndby

Offensivspilleren Saba Lobjanidze, der er ét af Georgiens helt store EM-håb, var for en håndfuld år siden tæt på at blive Brøndby-spiller, fortæller han til Tipsbladet.

STUTTGART (Tipsbladet): Der var en masse uro i Randers FC for seks-syv år siden, men midt i kaosset foretog kronjyderne en sand genistreg - i sommeren 2017 hentede Randers den fuldstændig ukendte georgier Saba Lobjanidze i Dinamo Tiblisi. 

Offensivspilleren var en del af et Randers-mandskab, der var sløje på banen, men Saba Lobjanidze var klubbens med afstand bedste spiller, og da han efter to-et-halvt år takkede af i Danmark, var det med 32 mål og 14 assists i 91 kampe.

På det tidspunkt var jeg helt klart interesseret i at komme til Brøndby

I dag tørner Saba Lobjanidze ud for Atlanta United, hvor han også er én af profilerne og i sin seneste kamp blev dobbelt målscorer mod det stjernespækkede Inter Miami-mandskab med blandt andre Lionel Messi på banen. I USA tjener den tidligere Randers-spiller godt en halv million om måneden, viser den officielle opgørelse fra MLS. 

Saba Lobjanidzes karriere har altså kun taget fart, siden han forlod Danmark, men rent faktisk kunne georgieren være blevet hængende i Superligaen lidt længere. I sommeren 2019 bød Brøndby IF på ham - ifølge B.T. var buddet på 4,5 millioner kroner, men det blev afvist af Randers FC.

Det kan hovedpersonen sagtens huske - han ville nemlig gerne have været til Brøndby IF.

- Jeg var med landsholdet, da min agent ringede til mig og fortalte, at Brøndby havde afgivet et bud på mig. Jeg kan huske, at jeg ventede på, om der ville ske noget, men det gjorde der ikke, og jeg endte med at blive i Randers, siger Saba Lobjanidze til Tipsbladet og fortsætter:

- Det var ret tæt på med Brøndby, og jeg ved faktisk ikke helt, hvorfor det aldrig blev til noget. På det tidspunkt var jeg helt klart interesseret i at komme til Brøndby. Det er en stor klub i Danmark, som kunne have været et godt skridt for mig i min karriere.

Et halvt år senere skiftede georgieren til Ankaragücü i Tyrkiet, og han tilbragte mere end tre år i tyrkisk fodbold, inden han i sommeren 2023 tog til USA. Det seneste år har altså budt på mange store oplevelser, men tiden i Danmark husker 29-årige Lobjanidze tydeligt.

- Det var en fantastisk tid, jeg havde i Danmark, og jeg har virkelig gode minder, som jeg ofte tænker tilbage på. Jeg var meget glad for at være i Randers, og jeg har det bedste indtryk af danskere i det hele taget. I er et meget venligt folk.

- Den danske liga var et rigtig godt sted for mig at være på det tidspunkt af min karriere. Det er en liga, hvor man løber meget, og det har jeg stadig ikke oplevet siden i min karriere. Jeg udviklede mig meget i Danmark, og det var en god liga med dygtige hold, siger han.

Han vil ikke afvise, at han en dag kunne være fristet af at vende retur til Superligaen.

- I fodbold ved man aldrig – alt er muligt.

Foto: Alamy

Profil til EM
Aktuelt befinder Saba Lobjanidze sig i Tyskland, hvor han er en del af det georgiske landshold, som vel nok er den mest overraskende deltager ved EM-slutrunden. 

Offensivspilleren fortæller, at fodboldfeberen er på kogepunktet i Georgien. 

- Det er fantastisk. Det er første gang i landets historie, at vi er med, og for hele befolkningen i Georgien er det kæmpe stort – det er det også for os spillere. Jeg glæder mig helt vildt til, at vi skal spille første kamp, siger Lobjanidze og tilføjer:

- Jeg har altid drømt om at repræsentere mit land ved en stor slutrunde, og at den drøm er gået i opfyldelse, er en fantastisk følelse.

Georgien er i gruppe med Tjekkiet, Tyrkiet og Portugal og må siges at være underdog i alle kampe, men Saba Lobjanidzes optimisme fejler intet.

- Mine forventninger er høje, og jeg satser på, at vi kan gå videre fra gruppen. Det synes jeg, vi har kvaliteterne til, lyder det fra den tidligere Superliga-profil.

Georgien spiller første EM-kamp tirsdag mod Tyrkiet i Dortmund.