Video : Tipsbladet
EM

Engelsk legende: Sådan går det Danmark til EM

Jamie Carragher har forsøgt at spå om, hvordan den nært forestående EM-slutrunde ender.

På fredag sparkes EM i Tyskland i gang, når værterne tager imod Skotland i München. 

Og forud for slutrunden har den tidligere Liverpool-stjerne Jamie Carragher forsøgt at forudse, hvordan det hele ender under sommerens slutrunde. 

For Danmarks vedkommende bliver det i første omgang til en andenplads i gruppespillet, vurderer den tidligere forsvarsspiller. Ifølge Carragher, der arbejder som ekspert for The Telegraph, snupper England førstepladsen i gruppe C, mens Serbien bliver treer og Slovenien ender sidst. 

- Dér (på andenpladsen, red.) vil jeg pege på Danmark. Jeg kan godt lide Danmark. Jeg tror, at de kommer til at gøre det rigtigt godt, siger Carragher. 

I gruppe A har Jamie Carragher peget på Tyskland som gruppevinder, hvilket vil betyde, at værtsnationen i ottendedelsfinalen skal møde Danmark. Her tror Jamie Carragher på et exit for Kasper Hjulmands mandskab. 

- Der vil jeg pege på Tyskland. Jeg tror, at Tyskland i de seneste slutrunder har givet indtryk af at være bedre, end de reelt er. Men man vil altid gerne have et stærkt tysk hold ved slutrunder. Det er en stor nation, når det kommer til at have store spillere og klubber. Så jeg ser for mig, at de går videre, siger Jamie Carragher. 

Den tidligere engelske landsholdsspiller spår endvidere, at Tyskland også slår henholdsvis Spanien og Portugal i kvartfinalen og i semifinalen. I den anden semifinale spår Carragher en duel mellem England og Frankrig, hvor franskmændene trækker det længste strå. 

I finalen tror Jamie Carragher på en sejr til Kylian Mbappé og co. 

- Jeg bliver ved med at vende tilbage til Frankrigs trup, når man ser på de spillere på bænken, de kan sende ind. Jeg tror på, at Tyskland når finalen, fordi de har hjemmebanefordelen. Ellers tror jeg ikke, at jeg ville satse på at se dem i finalen, hvis slutrunden blev spillet et andet sted. 

- De (Frankrig, red.) har også erfaringen. De har vundet VM, de har været i finaler, og jeg tror, at Frankrig vil have nok til at slå Tyskland i deres egen baghave, siger Jamie Carragher. 

Danmarks første EM-kamp er på søndag klokken 18, hvor Christian Eriksen og co. møder Slovenien i Stuttgart.