Video : Tipsbladet
EM

England slagtes: Tamme løver i identitetskrise!

Kritikken hagler ned over England efter kampen mod Danmark torsdag aften.

England fik et enkelt point mod Danmark, og det skal Gareth Southgate og co. måske prise sig lykkelige for. I hvert fald var Danmark bedst i store dele af torsdagens opgør.

Og efter kampen bliver der ikke lagt fingre imellem i det engelske ekspertkorps, der primært udgøres af legender.

Hos BBC er Alan Shearer blandt andet ude med riven og mener, at spillerne er langt fra deres niveau på klubplan. 

- Gareth Southgate kommer til at blive stillet nogle svære spørgsmål. Man ser på spillerne derude...Phil Foden i forhold til hvad han har leveret for Manchester City, Jude Bellingham dukker op i den første kamp og ikke så meget i aften, John Stones i forhold til hvad vi har set ham gøre på klubniveau. Der er langt mere at få ud af de spillere, end Southgate får i øjeblikket, siger Alan Shearer på BBC.

Samme kritik kommer Rio Ferdinand med, og han peger pilen direkte på landstræner Gareth Southgate.

- Holdets nuværende balance tillader ikke spillerne, at de kan ramme det niveau, som de har for deres klubber. Phil Foden spiller ude af position (som venstre kant) og når ikke sit bedste. Måske ville Jude Bellingham bedre spille som nummer otte. Det er en stor bekymring, siger Rio Ferdinand til BBC.

Hos tabloidavisen The Sun bringes der også en kras kritik under rubrikken “Tamme løver!”

- Det her er et engelsk hold, der lider af en identitetskrise. Med for mange spillere i forkerte rolle og for mange store navne, der ikke rammer niveau, lignede England et hold, der er en million mil væk fra at være potentielle europamestre, skriver avisens førende sportsredaktør Dave Kidd.

Oliver Holt hos Daily Mail revser også mandskabet.

- Rædderlige England manglede bevægelighed, selvtillid og samhørighed mod Danmark... Gareth Southgate må være iskold og rive sin plan i stykker, hvis “Three Lions” skal brøle igen, skriver han og tilføjer:

- Den gode nyhed er, at England ikke tabte. Den dårlige nyhed er alt andet.

Sky Sports peger på et andet stort problem hos England.

- Et af de største og mest bekymrende problemer er holdets kondition og energiniveau. Der var en enorm mangel på intensitet med og uden bolden mod Danmark. Jude Bellingham var overraskende anonym, Harry Kane havde kun første gear… Deres fysiske tilstand er en stor bekymring, skriver Peter Smith hos Sky Sports.

England fører trods alt stadig gruppen med fire point, mens Danmark og Slovenien er nummer to og tre med to point hver især.