EM

Festen fusede ud for polakkerne

Der var truthorn, kanonslag, malede ansigter og store øl, da Polen, efter en flot første halvleg, her til aften spillede 1-1 mod Grækenland.

Tipsbladet.dk i Kolobrzeg
De kan andet end at huse det danske landshold i Kolobrzeg. Her til aften var barerne på byens torv i hvert fald fyldt med fans i alle aldre, der forsøgte at trutte Polen frem til sejr over Grækenland. Hornene, som vi kender dem fra landskampe i Parken truttede løs, mens ordene

polska, polska, polska

og slagsangen for stjernen

ROBERT LEWANDOWSKI

gjaldede udover byen og ind mod fladskærmsfjernsynene på de opstillede fortovsbar-arrangementer.

Flot, flot, flot

Og selvfølgelig var Dortmund-topscoreren da også manden, der første gang fik de polske fodboldfans op af stolene med sit mål til 1-0, og det hele blev kun bedre for de rød- og hvidklædte polske fans, da Sokratis Papastathopoulos blev udvist for sit andet gule kort.

Polakkerne troede nærmest, at den var hjemme efter en første halvleg, hvor de styrede det hele og burde have scoret en pind eller to mere, men grækernes pauseindskiftning af Dimitris Salpingidis blev dyr. Først scorede han målet til 1-1. Og siden smadrede han stemningen i Kolobrzeg endnu mere, da han fremtvang et straffespark og en udvisning af Wojciech Szczesny.

Det gjorde ondt på torvet i Kolobrzeg, men skuffelsen varede kun i den tid, det tog polakkerne at indskifte Przemyslaw Tyton, hvis straffesparksredning fremtvang aftenens største jubelbrøl, mens kanonslag bragede omkap i bymidten.

Grækenland brænder straffespark

Til sidst var der trods alt polsk glæde over det uafgjorte resultat, der kunne have fortabt sig i tågerne, hvis ikke Przemyslaw Tyton havde reddet værtslandet fra et ydmygende 2-1 nederlag i åbningskampen. Nu har Polen et enkelt point forud for kampene mod Rusland og Tjekkiet den 12. og 16. juni. Rusland og Tjekkiet, der i øvrigt mødes i den anden kamp i Gruppe B her til aften.