Video : Tipsbladet
EM

Følger ikke Danmark-kritik: Fylder intet hos os

Jannik Vestergaard følger ikke den kritik, der har været af landsholdet de seneste dage.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Kritikken af landsholdet har fyldt meget, men ikke alle følger med.

Efter 1-1-kampen mod Slovenien har fans, eksperter og journalister været kritiske over for især den 2. halvleg danskerne satte sammen.

Men det er langt fra alle, det følger med i den kritik.

Ved tirsdagens møde med medierne fortalte Jannik Vestergaard, at han ikke følger med i, hvad der bliver skrevet og sagt om landsholdet i disse dage.

- Jeg læser ikke, hvad I skriver, så det har jeg ikke fulgt med i, men der har da været en intern skuffelse over resultatet. Personligt er jeg skuffet over, at vi var så tilfredse med de første 45 minutter.

- Det er en modstander, som har gjort livet svært for på papiret større hold end os selv, så det er ikke en modstander, man bare spadserer nemt henover.

- Skuffelsen har været der, og det kan være den samme skuffelse, der har været i befolkningen og pressen. Den del fylder ikke noget hos os, men skuffelsen over at der var mulighed for mere, har fyldt, siger Jannik Vestergaard.

Det er mange år siden, at den danske stopper besluttede sig for, at han ikke ville følge med i medierne.

- Alt der omhandler mig selv, har jeg ikke behov for at følge med i. Det er noget, jeg har gjort meget tidligt i karrieren, og her fandt jeg ud af, at det ikke var noget, der gavnede.

- Det, der betyder noget, det er min egen, mine holdkammeraters og min træners meninger. Der kan mange ting godt gå ind at forstyrre. Der er mange meninger og mennesker, og man kan ikke stille alle tilfredse, så derfor har jeg for længe siden besluttet mig for, at jeg ikke behøver at forholde mig til det, fortæller Vestergaard.

Næste kamp for Danmark er mod England, som er gruppens store favorit, men den engelske herre havde problemer mod Serbien, og det kan Danmark lade sig inspirere af.

- Serbien er et virkelig godt hold. Vi mødte dem i Parken, og de havde nogle rigtigt gode faser på bolden, og de er rigtig boldstærke. Det er noget af det, vi skal lade os inspirere af. Der er muligheder for at spille, og England kan også tillade passager, hvor vi har bolden. Dem skal vi tage.

- De har masser af kvalitet, når de er i angreb, og kan vi formindske det, så tror jeg, vi er lidt af vejen, siger Vestergaard, der dog ikke bare vil sende bolden op i angrebet med det samme, når Danmark får erobret kuglen:

- Man har ikke meget tid på bolden, men man skal heller ikke bare serve den direkte ind i en blok. Der er nuancer til chanceskabende spil, og nogle gange er det også fint ikke at gå efter at score. Man forsvarer også ved at have bolden. Det er det, der gør fodbold spændende og svært, afslutter han.

Kampen mellem Danmark og England spilles torsdag klokken 18.00.