Video : Tipsbladet
EM

Hjulmand forførte Freudenstadt med Jürgen Klopp

Her er en række observationer fra Danmarks første træningspas i Tyskland.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Det danske landshold er ankommet til Tyskland, og tirsdag eftermiddag trænede Christian Eriksen og holdkammeraterne for første gang i Freudenstadt, som er landsholdets faste base under EM-slutrunden.

Tirsdagens træning i det tyske var åben for tilskuere, og rigtig mange lokale – især børn – var mødt frem for at byde danskerne velkommen til byen og få et glimt af stjernerne.

Selve træningspasset var ét af de mere rolige af slagsen og handlede mest af alt om lige at ”lande” og løsne op, før intensiteten øges markant de kommende dage frem mod åbningskampen mod Slovenien.

Her er en række observationer fra den første danske træning i Freudenstadt.

Hjulmand forførte Freudenstadt: Som noget af det første blev den danske landstræner interviewet til ære for de fremmødte tilskure, og her brillerede Hjulmand med at nævne Jürgen Klopp i noget nær allerførste sætning. Klopp er fra området omkring Freudenstadt og har en kæmpe stjerne i den tyske by. Da Hjulmand også diskede op med et par tyske gloser, var tilskuerne solgte.

Alle mand trænede med: Er der nogen skader på det danske landshold? Og hvad med ham der Simon Kjær? Kan han stå distancen rent fysisk? Det er nogle af de helt store spørgsmål, som lige nu kredser om landsholdet, og hvordan den enkelte spillers fysik er, kan man ikke spå om på baggrund af en enkelt let træning, men vi kan i hvert fald konstatere, at alle mand trænede med. Andreas Christensen, Simon Kjær og Andreas Skov Olsen gik lidt tidligere ind end holdkammeraterne.

Landstræneren observerede grønsværen: Banen i Freudenstadt – den har været det helt store tema op til landsholdets ankomst. Og hvordan er den så? Svaret får vi først onsdag, når landsholdsspillerne igen stiller sig op foran den danske presse og svarer på spørgsmål, men der var i hvert fald ingen synlig utilfredshed at spore. Kasper Hjulmand gik flere gange rundt for sig selv og kiggede - lidt skeptisk - på nogle af de ujævnheder, der helt tydeligt er i græstæppet.

Baneløber ført væk: Træningen bød på et enkelt indslag, som Kasper Hjulmand og resten af trænerstaben i hvert fald ikke havde planlagt. Efter cirka en time løb en tilskuer pludselig ind på banen – tilsyneladende for at komme helt tæt på Rasmus Højlund. Han måtte fjernes af sikkerhedsvagterne på stadion.

Godt humør: Der var masser af grin og højt humør i den danske trup, og det kom ikke mindst til udtryk, da der blev spillet fodtennis. Især Jonas Wind og Alexander Bah fik grin med på vejen, da de forsøgte sig med saksespark.