Video : Tipsbladet
EM

Hjulmands hovedpine? Ikke tosset at blive treer

Det kan af flere årsager svare sig at blive nummer tre frem for nummer to i Danmarks EM-pulje, og Kasper Hjulmand vil ikke være helt utilfreds, hvis det sker, slår han fast fredag.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Det er om at holde tungen lige i munden, når man tager et kig over Danmarks muligheder for at avancere ved EM-slutrunden, efter man torsdag spillede 1-1 mod England. 

Skulle England som forventet slå Slovenien i sidste gruppekamp, så vil Danmark ende som enten nummer to, tre eller fire i puljen, alt afhængig af hvordan det går i kampen mod Serbien. 

Spiller man uafgjort mod Serbien, mens England slår Slovenien, så vil Danmark tage sig af andenpladsen i gruppen. Det samme vil være tilfældet med en dansk sejr og en engelsk sejr. 

Ender Danmark på andenpladsen, så venter der en ottendedelsfinale mod vinderen af Tysklands pulje, og her skal meget gå galt, hvis ikke det bliver Tyskland, som har set skræmmende stærke ud. 

En tredjeplads i Danmarks pulje er lidt mere kringlet, fordi meget kan ske endnu, men Danmark skal i så fald møde vinderen af gruppe E eller F, som lige nu føres af Tyrkiet og Rumænien, men som også indeholder Belgien og Portugal i grupperne, og det kan meget vel tænkes, at de to hold løber med førstepladsen. 

Alt i alt er det noget af et puslespil, men hvad foretrækker landstræner Kasper Hjulmand? Det blev han spurgt ind til dagen efter England-kampen ved Danmarks træningslejr. Her slår han fast, at han forventer, at England slår Slovenien, og dermed skal Danmark gå efter de sekundære placeringer. Her spiller en væsentlig faktor ind. Danmark spiller den 29. juni, hvis de bliver nummer to, men to eller tre dage senere, hvis de bliver nummer tre.

I kan måske klare den med uafgjort mod Serbien? 

- Det spiller vi ikke efter, men det tror jeg, vi kan. Vi skal ud og vinde den kamp.

- I det hele taget, er der noget, der tyder på, at man med tre point og en målscore på nul kan gå videre som treer. 

Men du vil hellere være toer?

- Hvis jeg skulle bestemme lige nu, får vi ekstra dage som treer, og man møder ikke Tyskland.

Foto: Malte Dunk

Du vil gerne undgå at møde Tyskland?

- Nej, det vil jeg ikke. Jeg vil pisse gerne møde Tyskland i Dortmund! Det kunne være pisse sjovt. Men nu er det Serbien.

- Jeg siger bare, at efter det hele er spillet, og der var de to scenarier, så er der ikke helt tosset. Der er ingen forskel på, hvem du skal møde, om du bliver toer eller treer i forhold til kvalitet, og du får ekstra dage.

Er det ikke mærkeligt, at du som treer får en ekstra fordel?

- Jeg har hele tiden sagt, at formatet er sådan lidt... Det der med treerne, og fordi der er 24 hold med, og man skal få det til at gå op. Jeg er jo mest for, hvis man har en pulje på fire, og de to bedste går videre. Sådan er det.

- Men en kamp ad gangen. Vi skal vinde kampen over Serbien. Vi vil gerne blive nummer to og tage den kamp.

- Men hvis det kommer dertil, og det bliver en treer. Så er det ikke dårligere for os i forhold til at kunne komme videre i turneringen, siger Hjulmand med et skævt smil. 

Det er på tirsdag, at Danmark møder Serbien og kan spille sig videre ved EM.