18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Holland - Frankrig

Fredagen lukker og slukker med et topbrag fra EM's Gruppe D, når Holland og Frankrig krydser klinger i Leipzig.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 21:00
Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Dommer: Anthony Taylor, England
På TV: DR1

Holdnyt:
Holland:
Ronald Koemans tropper kom bragende ud til første gruppekamp mod Polen med masser energi, masser af bevægelse, og et væld af chancer. I kampens indledende fase var der intet, som indikerede, at Holland ville komme i problemer.

Stik imod spil og chancer dukkede Polens Buksa dog op som trold af en æske i modsatte ende af banen efter 17 minutter, og stangede polakkerne til en noget ufortjent føring.

Holland fortsatte de lovende takter, og fik også bragt balance i regnskabet inden pausen, men i anden halvleg gik der tomgang i den. Pludselig manglede der saft og kraft, ideer og åbne målchancer.

Det kom derfor til at holde langt hårdere end man kunne forvente efter første halvleg, og ‘’Oranje’’ skulle helt hen til det 83. minut før supersubben Wout Weghorst sendte det afgørende mål i netmaskerne.

Alt i alt leverede hollænderne en solid start på slutrunden. Fremragende spil i første halvleg, forløsende scoring, da det virkelig spidsede til, og tre vigtige point, som bringer dem i en fordelagtig position i forhold til at sikre videre avancement fra gruppespillet.

Gruppespillets to sidste kampe mod Frankrig og Østrig byder dog på betydeligt sværere modstand end i slutrundens første kamp.

Frankrig:
Det franske landshold er sammen med England de klareste favoritter til at løbe med EM-guldet, og ‘’Les Bleus’’ startede da også ud med en forventelig sejr over Østrig.

Spillemæssigt ramte franskmændene godt nok ikke topniveauet, men de kom heller aldrig for alvor i problemer.

På trods af et højt og aggressivt østrigsk pres, stod Deschamps tropper godt imod kampen igennem, og et selvmål fra Østrigs Wöber i første halvleg var dermed nok til at stikke afsted med alle tre point.

Solidt og forholdsvist roligt udlæg på turneringen for det stjernespækkede landshold.

Sejren kom dog ikke i hus uden et lille skår i glæden.

Der var vel nærmest ikke en eneste fransk spiller, der ikke blev sendt til tælling af de aggressive østrigere i løbet af kampen, og værst, dog selvforskyldt, gik det udover den helt store stjerne, Kylian Mbappe, som brækkede næsen på Dansos skulder.

Den franske målmager meldes derfor tvivlsom til dette opgør, men mon ikke, at han nok skal stå klar med en skræddersyet Ninja Turtle-maske, når først det virkelig gælder?

Karantæner:
Holland: Ingen
Frankrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Holland (4-2-3-1): Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Dijk, Ake - Schouten, Veerman - Simons, Reijnders, Gakpo - Depay

Frankrig (4-2-3-1): Maignan - Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández - Kanté, Rabiot - Dembele, Griezmann, Thuram - Giroud

Dom:
Holland og Frankrig kom planmæssigt fra start i Gruppe D med en sejr hver i første runde, og det betyder, at der ikke skal så mange flere point til for at spille sig videre fra gruppespillet.

Frankrig har mange stjerner, men uden den største af dem alle, kan de næsten ikke undgå at blive lidt mere medgørlige.

Franskmændene slutter ude mod gruppens dårligste hold Polen, og kan dermed tage et pænt skridt mod førstepladsen med bare et enkelt point her.

Et resultat, som Holland nok også gerne tager imod med kyshånd.

1-1.

Spilforslag:
Uafgjort til odds 3.50 ved Expekt. Husk, at odds kan ændre sig løbende.