Video : Tipsbladet
EM

Hvorfor dog så sent, Kasper Hjulmand?

Danmark åbnede EM med 1-1 mod Slovenien. Her er de danske spilleres karakterer.

MHP ARENA, STUTTGART (Tipsbladet): Øv, for en fuser.

Danmark åbnede søndag aften EM mod Slovenien, og langt hen ad vejen så det fornuftigt ud, men Kasper Hjulmands tropper mistede pusten efter pausen, og så endte det skuffende 1-1 i åbningskampen. I Danmark drømmer man om at opleve en sommer som den for tre år siden. 

Der synes at være et stykke vej. 

Her er de danske spilleres karakterer:

Kasper Schmeichel - 3
Danmarks førstekeeper havde ikke meget at lave, selv om Slovenien faktisk havde mange gode forsøg. Han var chanceløs på målet og havde efterfølgende en god redning, men ellers var alle Sloveniens forsøg udenfor målrammen - på nær lige Seskos brag på stolpen, hvor Schmeichel slap med skrækken. 

Alexander Bah - 4
Blev kaldt for et powerhouse af Kasper Hjulmand, og den har landstræneren ramt lige i øjet, for Bah er en maskine ude på den wingback. Han er en arbejdsmaskine, der konstant stormer frem, og så var det genialt af ham at tage indkastet hurtigt ved 1-0-scoringen. Har også bygget ekstra muskler på, hvilket Benjamin Verbic fik at føle til slovenernes store frustration. Men der skal altså mere slutprodukt på.

Joachim Andersen 2
Er normalt sikkerheden selv, men i dag var han klart Danmarks svageste nede i bagkæden. Bøvlede lidt i luftspillet indledningsvist, og særligt i anden halvleg formåede slovenerne at spille den bag ham. Havde sine problemer med Sesko og Sporar på toppen, men mon ikke at Crystal Palace-profilen nok skal hæve sit spil til de kommende kampe?

Andreas Christensen - 4
Fik tidligere på ugen prædikatet ”en af verdens bedste midtstoppere” af Hjulmand, og det lever han bare op til stort set hver gang, han repræsenterer Danmark. Han spiller med sådan en ro og overlegenhed, at man tvivler på, om han overhovedet synes, det er svært at være inde på banen. Vi ved, at han skal doseres til slutrunden, men Danmarks chancer står og falder på, hvor mange minutter han kan spille.

Jannik Vestergaard - 2
Han er et fysisk monster, som er stærk i luften og hans gode spil med fødderne overrasker altid, men i dag viste Vestergaard også sine begrænsninger, da Slovenien virkelig pressede på. Han var en smule langsom i sine bevægelser, og det gjorde, at modstanderholdet kom tæt på nogle gange.

Victor Kristiansen - 3 (ud 79.)
Valgt fordi Hjulmand ville have nogle indlæg fra venstresiden, og det var lige ved at give en scoring i anden halvleg, da han serverede bolden for Højlund. Til gengæld var han som vanlig energisk, og han lavede flere gode afleveringer ind i banen. Han spiller bare med en ungdommelig mod, som er lige det, landsholdet har brug for, selv om niveauet dalede.

Morten Hjulmand - 3 (ud 89.)
Kan man spille sig på holdet i testkampene inden en slutrunde? Ja, man kan. Morten Hjulmand gjorde det. Midtbanespilleren slap vellykket fra EM-premieren og var især god i første halvleg. Ragede et tidligt gult kort til sig i anden halvleg, men formåede at holde sig ude af problemer efterfølgende. Var uheldig at rette bolden af ved den slovenske udligning.

Pierre-Emile Højbjerg - 2 (ud 83.)
Lidt store bevægelser engang imellem og et par dumme fejl undervejs i kampen. Det var ikke Pierre-Emile Højbjergs bedste landskamp, men som altid diskede den danske Duracell-kanin op med en upåklagelig arbejdsindsats. Man kan og skal dog forvente mere af Tottenham-spilleren.

Christian Eriksen - 5
Landsholdet kan godt klare sig uden Christian Eriksen, men det hele er bare så meget nemmere, hvis Danmarks nummer 10 leverer varen. Og for dælen hvor han leverede! 1.100 dage efter, at Eriksen faldt om i Parken, sprudlede den danske stjerne af liv i Stuttgart og leverede en klassepræstation. Mål, skarpe pasninger, godt blik for spillet. Eriksen leverede det hele. Hvad siger du så, Thomas Gravesen? 

Jonas Wind - 5 (ud 83.)
End ikke en stor, kold fadøl og en currywurst ville kunne få mundvandet til at løbe som den lækkerbisken af en assist til Christian Eriksen. Jonas Wind diskede med stor sandsynlighed op med EM's smukkeste oplæg i første halvleg, og Wolfsburg-angriberen spillede en magisk kamp i det hele taget. Fantastisk i kombinationsspillet, fysisk stærk og god i de små rum. Kæmpe præstation af Wind!

Rasmus Højlund - 2 (ud 83.)
Manchester United-stjernen fik trådt støvlen af efter ganske få minutter, og Rasmus Højlund fik i det hele taget en hårdhændet behandling af slovenerne. Angriberen ville rigtig meget selv og spillede med en enorm gejst, men desværre manglede den sidste skarphed og de sidste marginaler. Rasmus Højlund trænger til at score igen på landsholdet. Det vil løsne op for en masse. 

INDSKIFTERE:

Joakim Mæhle - UB (ind 79.)

Yussuf Poulsen - UB (ind 83.)

Kasper Dolberg - UB (ind 83.)

Chrisitan Nørgaard - UB (ind 83.)

Thomas Delaney - UB (ind 89.)

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 2
Landstræneren kunne være tilfreds et langt stykke hen ad vejen, men gassen gik af ballonen i anden halvleg, hvor Danmark mistede momentum minut for minut. I forlængelse heraf er det relevant at spørge: Hvorfor i alverden skiftede du dog først så sent, Kasper Hjulmand? Først efter 79 minutter foretog han sit første bytte. Det var givetvis en kostbar disposition af landstræneren.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.