Video : Tipsbladet
EM

Hylder Danmark: England frygter jer!

Tidligere engelsk landsholdsspiller fortæller, at England frygter mødet med Danmark.

De åbner mod Serbien, og Danmark indleder mod Slovenien.

Men allerede i kamp to skal England og Danmark mødes, og ifølge tidligere engelske landsholdsspiller Paul Parker er respekten for Danmark enorm.

England står som den måske største favorit til at vinde slutrunden, men allerede i gruppespillet får "Three Lions" deres sag for, mener Paul Parker, der nåede at spille 19 landskampe og på klubplan tørnede ud for Manchester United.

- Danske spillere har altid været i høj kurs i udlandet, og de har altid begået sig i kæmpe klubber. Det gør de også nu, og jeg ved godt, at der i Danmark er lidt spørgsmålstegn ved truppen og landstræneren, men jeg må bare sige, at de er ganske frygtede her i England.

- Jeg forventer helt klart, at de går videre fra gruppen. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis de vinder gruppen, men England er - trods alt - favorit, siger Paul Parker om det danske landshold.

Parker var aktiv på landsholdet fra 1989 til 1994, og det var altså i denne periode, at Danmark vandt EM - en slutrunde, som Paul Parker i øvrigt ikke blev udtaget til.

- Jeg håber personligt, at de når langt. Jeg vil virkelig gerne se dem vågne op igen. Det er måske nostalgikeren i mig, fordi jeg selvfølgelig husker EM i 1992 meget tydeligt.

- Jeg vil virkelig gerne have, at det skal ske igen. Jeg vil hellere have, at et hold som Danmark vinder end de andre store nationer, hvis det altså ikke kan blive England.

- Jeg ser det ikke som urealistisk, at de kan nå rigtig langt, lyder det videre fra Paul Parker.

Danmarks muligheder ligger især i, at kollektivet er stærkt.

- Danmark har gode spillere, men de har ikke lige så gode individuelle spillere som Serbien. Danmark har dog et helt unikt fællesskab, som Serbien på ingen måde har.

- Af en eller anden grund har Serbien altid været dét land i Balkanområdet, som aldrig har haft en sammentømret trup. Deres nabolande - særligt Kroatien - er helt anderledes, for de har altid haft et stærkt fællesskab.

- Så jeg ser ikke Serbien som en stor trussel for Danmark. På ingen måde. Det er selvfølgelig værd at nævne, at der også er en del treere fra grupperne, der går videre, men det bør Danmark ikke bekymre sig om.

- EM i 1984, EM i 1992, EM i 2004, EM i 2021… Fællesnævneren, som jeg husker det, er, at fællesskabet var unikt. De vil gå den ekstra meter for hinanden, og det er ikke kun Serbien, der kan lære noget af det. Det kan England i den grad også.

- Jeg kan godt blive lidt emotionel, når jeg tænker på det. Det er jo det smukke ved fodbold. Nej, det plejede at være det smukke ved fodbold. De store vandt ikke altid, og sådan er det oftest ikke længere. Det er virkelig en skam.

- Det er jo nok også grunden til, at jeg håber på, at Danmark kan skabe noget magisk igen, siger den tidligere landsholdsspiller.

Det er klokken 18.00, at Danmark indleder slutrunden med et opgør mod Slovenien.