Video : Tipsbladet
EM

Klokkeklar anbefaling: Køb en currywurst!

Yussuf Poulsen kan se frem til en EM-slutrunde i sit andet hjemland.

HELSINGØR (Tipsbladet): EM-festen er ved at gå i gang, og tusindvis af danskere vil i de kommende dage og uger strømme syd for grænsen for at tage del i festlighederne i Tyskland. 

Og de kan godt glæde sig!

Sådan lyder det fra Yussuf Poulsen, der naturligvis håber, at han og holdkammeraterne på det danske landshold kan bidrage til en rød-hvid fest, men under alle omstændigheder er der noget at glæde sig til i Tyskland, som er angriberens andet hjemland.

- Det bliver specielt. Jeg synes, Tyskland er slutrundelandet, og jeg kan godt forstå, man gerne vil holde det der. Jeg synes, jeg på mange måder har været heldig med de slutrunder, jeg har deltaget i.

- Jeg har spillet et halvt hjemme-EM i Danmark, og nu får jeg lov til at spille i Tyskland - det er få spillere, der får lov at spille en slutrunde i både sit ene og andet hjemland, siger Yussuf Poulsen til Tipsbladet.

Nu hvor du kender Tyskland så godt, hvad er så dit bedste rejsetip til de danskere, der rejser af sted for at heppe på jer?

- Årh, det er et godt spørgsmål...

Pølserne er meget gode, er de ikke?

- Jo, man laver virkelig nogle gode pølser i Tyskland. Jeg kan da godt komme med en enkelt madanbefaling, og det er, at man prøver en currywurst. Jeg tænkte, det var noget skørt noget, da jeg flyttede til Tyskland, men det smager sgu godt, siger Yussuf Poulsen med et smil.

Fjerde slutrunde med Danmark
EM-slutrunden i Tyskland bliver Yussuf Poulsens fjerde med det danske landshold, og han håber naturligvis på mere succes end i Qatar, hvor det gik helt i vasken for Kasper Hjulmand og Co. RB Leipzig-angriberen kan tilmed se tilbage på en slutrunde med nul minutters spilletid for ham personligt.

- Slutrunder er specielle, og så er det ligegyldigt, hvor mange man har været til. Der er en speciel følelse allerede inden, fordi man er sammen så intensivt, som vi er. Det skubber folk tæt sammen, og man får et bånd til nogle mennesker, som man ellers ikke ville få.

- Jeg har en god fornemmelse, og jeg synes, vi har set gode ud i de seneste to kampe. Vi er klar, og jeg synes ikke, vi kan være et bedre sted. Der er stadig noget, vi skal forbedre, men generelt synes jeg, det ser godt ud, siger han.

Yussuf Poulsen møder op til EM i kølvandet på en sæson, der bød på fem scoringer for RB Leipzig i Bundesligaen. 

- Det har været en fin sæson for mig. Fra sommer til jul spillede jeg mere eller mindre alt, men så valgte vores træner at prøve noget nyt oppe foran, og så blev jeg mere indskifter. Mod slutningen af sæsonen blev jeg desværre skadet, men jeg kom tilbage og føler mig fit nu, lyder det fra angriberen.

Yussuf Poulsen scorede søndag en enkelt kasse i Danmarks 3-1-sejr over Norge søndag aften. Han runder sin landskamp nummer 80 næste gang, han kommer på banen i den røde trøje.