Video : Tipsbladet
EM

- Meget få danskere ville starte for England

Der er respekt for Danmark, men forventningen i England er, at Gareth Southgates mandskab skal være stærkere end Hjulmands.

Torsdag aften skal Danmark i aktion igen ved EM, og her venter gruppespillets ubetinget sværeste kamp, når Kasper Hjulmands tropper møder en af turneringens forhåndsfavoritter i form af England.

England råder over unge superstjerner som Jude Bellingham fra Real Madrid og Phil Foden fra Manchester City, mens Bayern München-bomberen Harry Kane er angriberen.

Derfor er der store forventninger til England ved slutrunden, og i det engelske er forventningen, at Danmark bør være en overkommelige opgave for “Three Lions”. Det fortæller Adam Bate, journalist på Sky Sports.

- Der er respekt for Danmark, især efter den mindeværdige semifinale på Wembley ved det seneste EM, hvor England var heldige at vinde.

- Men med kendskabet til Premier League-spillerne på det danske landshold in mente, er der stadig en forventning om, at England skal være stærkere end Danmark, fordi meget få af danskerne ville være spille fra start for Gareth Southgates mandskab, siger Adam Bate til Tipsbladet.

Og her har englænderen unægteligt ret. Det er ganske svært at se, hvilke danske stjerner der ligner nu skulle komme i betragtning til Englands startopstilling. Andreas Christensen vil nok være det bedste bud, mens Pierre-Emile Højbjerg nok ville kæmpe med Trent Alexander-Arnold om en plads på midtbanen. 

Her er Tipsbladets redaktions bud på et kombineret engelsk-dansk drømmehold af spillere, der er med til EM (artiklen fortsætter efterfølgende):

Tipsbladets bud dansk-engelsk drømmehold. Foruden "AC" er Pierre-Emile Højbjerg også i spil til en startplads frem for Trent Alexander-Arnold. 

Særligt på de offensive pladser har England en firepower, som meget få hold kan matche i førnævnte Jude Bellingham, Phil Foden og Harry Kane. Det er også de tre, som Adam Bate fremhæver som Englands tre største profiler, da Tipsbladet spørger. 

- England har masser af grunde til at tro, at deres kvalitet kan bringe dem langt ved EM 2024. Phil Foden blev sæsonens spiller i Premier League, Bellingham blev sæsonens spiller i La Liga, og Harry Kane blev Bundesliga-topscorer, siger han.

Dog kæmper landstræner Gareth Southgate med at få alle tre i hopla samtidig.

- Mens Bellingham var fremragende mod Serbien, var Kane stille, og Foden kæmpede med at vise den form, der gjorde ham så god for Manchester City i den seneste sæson. England skal finde en måde at få det bedste ud af alle tre spillere.

- Foden kan spille til venstre, men det er ikke den bedste position for ham, især når Kieran Trippier, som spiller venstre back, ikke er naturligt venstrebenet, så han ikke kan levere den nødvendige trussel ved at komme i overlap. Englands venstre side er en mulig svaghed.

Foruden de tre nævnte stjerner råder England også over spillere som Cole Palmer, Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Kyle Walker og mange flere profilerede spillere fra Premier League. Så Hjulmand og co. får deres sag for torsdag aften.