Video : Tipsbladet
EM

- Næsten ingen taler om sejr over Danmark

Der er ikke særlig store forventninger i Serbien, inden tirsdagens kamp mod Danmark, melder serbisk journalist.

MÜNCHEN (Tipsbladet): Der er bagt op til en vaskeægter gyser, når Danmark og Serbien tirsdag aften mødes i en duel om at gå videre ved EM. 

I den danske lejr er der stor respekt for serberne, som ifølge Kasper Hjulmand nok er det mest fysiske hold ved EM. Men respekten er gensidig og måske endda mere til. 

For spørger man journalisten Ivan Cvetkovic, der dækker Serbien tæt under EM for det serbiske medie Sportske, så er der ikke mange serbere, som tror på den ultimative gevinst mod Danmark. 

- Folk i Serbien har ikke for store forventninger inden kampen mod Danmark. Det står klart for alle, at Danmark er en modstander, som traditionelt set ikke passer os, og som vi ikke har besejret i det 21. århundrede.

- Næsten ingen taler om sejren efter den ikke særligt overbevisende kamp mod Slovenien, som Serbien skulle vinde, fortæller Cvetkovic til Tipsbladet. 

Da spillede Serbien 1-1 efter en sen udligning af Luka Jovic, som trods alt gav serberne et point, de kan få brug for i treer-regnskabet. Derfor ligger fokus lige nu på for Serbien, om uafgjort mod Danmark vil være nok for dem til at gå videre.

Den del er ikke urealistisk, omend der er flere ting, som skal gå op i en højere enhed.

Christian Eriksen og Rasmus Højlund er to spillere, som serberne har stor respekt for. Foto: Alamy

Den seneste kamp mellem Danmark og Serbien blev spillet i Parken i 2022, hvor Kasper Hjulmands tropper hentede en overbevisende sejr på 3-0. Her kom Christian Eriksen på måltavlen i sin første hjemmekamp for Danmark siden ulykken ved EM i 2021, og netop Christian Eriksen er en spiller, som der er enorm respekt for i Serbien, melder Cvetkovic. 

Det er der også for Eriksens holdkammerat i Manchester United, Rasmus Højlund, selv om angriberen ikke har nettet i seks landskampe og blot har haft en enkelt afslutning i turneringen endnu.

- Det danske landshold omtales med stor respekt, især Christian Eriksen og Rasmus Højlund. Serbiske fans forventer en meget svær kamp, ​​der i intensitet svarer til VM-kampen i Qatar mod Schweiz.

Dengang mod Schweiz tabte Serbien 2-3 i deres første kamp ved VM, hvor alle fem mål faldt i kampens 48 minutter. Om vi får lige så mange scoringer tirsdag aften vil måske være en smule overraskende, men det vil måske ikke være så forkert at drage paralleller mellem Danmark og Schweiz rent niveaumæssigt.

- Alle i Serbien tænker, at Danmark er hvis ikke i det bedste, så i hvert fald i det næstbedste felt af hold i Europa, konkluderer Cvetkovic.

Det er tirsdag klokken 21, at Danmark og Serbien mødes. Sikkert er det, at det hold, som vinder kampen, går videre fra gruppespillet.