• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

Optakt: Wales - Danmark

Foto: Getty Images

Efter tre kampe i Parken er det danske landshold rykket til Holland, hvor der venter en ottendedelsfinale mod Wales.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Dommer: Daniel Siebert, Tyskland
På TV: DR1 og Viaplay
Hashtag: #waldan #emdk

Holdnyt:
Wales:
Waliserne behøvede kun at spille én rigtig god kamp i det indledende gruppespil for at sikre sig andenpladsen bag et suverænt italiensk mandskab. En flok tandløse tyrkere tabte 0-2 til Wales, der i åbningskampen fik reddet et enkelt point i land mod Schweiz, der var bedst i det opgør.

Når man ser på de lande, der er tilbage ved EM, er Wales bestemt en fornuftig modstander for Danmark at møde i en ottendedelsfinale, men waliserne skal naturligvis ikke undervurderes.

Holdet består nærmest udelukkende af spillere fra de to bedste rækker i England. Kun stjerneduoen Aaron Ramsey og Gareth Bale er ejet af klubber i andre lande. 

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har kaldt Wales for et "fleksibelt mandskab", og fleksibiliteten kommer blandt andet til udtryk i bagkæden, hvor landstræner Robert Page både kan spille med tre og fire mand.

Wales nåede helt til semifinalen ved EM i 2016, og dengang var den store stjerne også Gareth Bale. Hans holdkammerater var dog en tand bedre dengang.

Waliserne må undvære midtstopperen Ethan Ampadu, der ragede et rødt kort til sig mod Italien.

Danmark:
Den danske EM-slutrunde har været emotionel og chokerende, men også fantastisk. Fantastisk var det i hvert fald, som de hårdtprøvede landsholdsspillere samlede sig og tævede Rusland med 4-1 i den afgørende kamp mandag aften.

Traumekampen mod Finland og det ærgerlige nederlag mod Belgien var gemt væk, og det hele kulminerede med en røvfuld til russerne. Og en plads i ottendedelsfinalen.

Danmark har spillet de første tre kampe i et feststemt Parken, og det har givet landsholdet et enormt rygstød. Nu skal de vænne sig til en ny græsplæne og knap så mange rød-hvide fans på lægterne.

Danmark indledte EM med at spille 4-3-3 mod Finland, men Kasper Hjulmand gik over til 3-4-3 mod Belgien og Rusland. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad der venter mod Wales? Buddet herfra er, at Danmark går tilbage til en 4-3-3. Selv om resultatet mod Rusland var blændende, er sandheden også, at 3-4-3-formationen især i første halvleg ikke fungerede helt efter planen. Danmark havde svært ved at finde pladsen i det opbyggende spil. I anden halvleg blev Andreas Christensen da også skubbet frem på midtbanen. 

Danmark har alle mand klar til ottendedelsfinalen - naturligvis bortset fra Christian Eriksen, der fortsat må nøjes med at være med i tankerne og i hjerterne. 

Karantæner:
Wales: Ethan Ampadu
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Wales (4-2-3-1): Ward - Roberts, Rodon, Mepham, Davies - Allen, Morrell - Bale, Ramsey, James - Moore

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Wass, Christensen, Kjær, Mæhle - Delaney, Jensen, Højbjerg - Braithwaite, Poulsen, Damsgaard 

Profilen:
Wales-keeper Danny Ward får mange splinter i bagdelen til dagligt. Det kan han takke Kasper Schmeichel for. Ward er til dagligt reserve for Schmeichel i Leicester City, og i den forgangne sæson spillede han blot fem kampe - ingen af dem i Premier League. Man tør roligt konstatere, at Danmark i hvert fald er bedre besat på målmandsposten end Wales, men mon ikke, at Danny Ward rigtig gerne vil overstråle Kasper Schmeichel lørdag aften i Amsterdam.

Vidste du, at...:
Ben Davies, der dækker venstrebacken for Wales, boede to år i Viborg som barn. Som 11-årig flyttede han til domkirkebyen med sin familie, fordi hans far havde fået arbejde på Grundfos i Holstebro. Ben Davies spiller til dagligt sammen med Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham.

Dom:
Lad os bare sige det, som det er; Danmark kunne ikke have ønsket sig en bedre modstander i en EM-ottendedelsfinale. Det danske landshold er favoritter i Amsterdam, og de kommer til at have bolden mest lørdag aften, mens waliserne vil lure på at stikke kontrakniven ind.

Gareth Bale og co. skal nok komme frem til chancer, og på en dårlig dag taber Danmark. Vi tror dog, at Danmark rammer dagen i den hollandske hovedstad, vinder 2-1 og avancerer til kvartfinalen.

Tidligere indbyrdes kampe: