Video : Tipsbladet
EM

Flag fra Palæstina og Israel forbudt i fanzoner

Det er ikke tilladt at have flag med fra lande, der ikke er med til EM, fastslår direktøren bag to fanzoner i Berlin

Der er kun få dage til, at EM-slutrunden begynder og en stor fodboldfest begynder. Det bliver dog en fest, hvor det ikke vil være tilladt at demonstrere for hverken Israel eller Palæstina.

I hvert fald ikke fanzonerne i Berlin ved Brandenburger Tor og Reichstag-bygningen.

Det er Kulturprojekte Berlin, der står bag de to fanzoner, og deres direktør Moritz van Dülmen fortæller i et interview med Berliner Morgenpost om beslutningen.

- Alle nationalflag fra de deltagende nationer er selvfølgelig tilladt - det hører med. Vi vil i dette tilfælde fejre fodbolden og kampene, siger Van Dülmen, som peger på, at fodbold-EM ikke er stedet for disse demonstrationer.

Det er desuden med henblik på at undgå, at konflikterne mellem de to parter af demonstranter fortsætter ved fanfesterne, og der vil være sikkerhedskontroller ved de to områder, som vil tjekke det.

Israel missede deres kvalifikation til slutrunden i Tyskland, da de tabte playoff-kampen mod Island med 1-4. Dermed vil der ikke blive nogen af deres flag at se de to steder i den tyske hovedstad.

I gruppespillet er det kampene mellem Spanien og Kroatien, Polen og Østrig samt Holland-Østrig, der skal spilles på Olympiastadion.