• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Så mange spillere er på Hjulmands standby-liste

Foto: Getty Images

Danmark har udtaget 26 spillere til EM, men der er også en standby-liste med spillere, der skal holde sig klar.

Af Victor Risager

Kasper Hjulmand løftede tirsdag aften sløret for, hvilke 26 spillere indgår i den landsholdstrup, der skal repræsentere Danmark ved sommerens EM.

Men i en tid med coronavirus og efter en lang sæson kan sygdom eller skade ramme nogle spillere, og af den grund har Kasper Hjulmand også en gruppe spillere på en såkaldt standby-liste.

Det fortalte landstræneren også tirsdag, men hvem der er at finde på den liste, vil han ikke afsløre.

- Nej, det kan I ikke få at vide. Men der står spillere, som er klar og ser en sprække lys og håber. Det er 10-12 stykker, siger Kasper Hjulmand og tilføjer, at de trods alt godt må rejse på ferie, omend de skal kunne møde hurtigt ind i landsholdslejren.

Den tidligere FC Nordsjælland-træner ville heller af den grund heller ikke afsløre, om Superligaens topscorer, Mikael Uhre fra Brøndby IF, er på listen. Men den målfarlige angriber er en spiller, de holder øje med.

- Vi har set på Mikael Uhre og hvilken udvikling han har haft og hvilken type han er. Selvfølgelig er han en, vi har set på.

I den 26 mand store trup, Hjulmand allerede har udtaget, er der to spillere, der døjer med nogle skavanker. Andreas Christensen udgik i starten af maj af en Chelsea-kamp med en skade, men var senest på bænken, og Christian Nørgaard blev i den forgangne weekend skadet inden Brentfords møde med Bournemouth.

- Vi forventer, at de er klar. De er udtaget med en forventning om, at de er klar til at spille mod Finland (Danmarks første kamp den 12. juni, red.). Ellers havde jeg ikke taget dem med, siger Kasper Hjulmand om de to spillere.

Hårde samtaler
Nogle af de spillere, der er på standby-listen, har Hjulmand formentlig måttet skuffe i de seneste dage ved at fortælle dem, at de ikke kom med i truppen i første omgang.

- Jeg sagde fra start af, at jeg vidste, at der var en sandsynlighed for at nogle, der ville have været med sidste år, ikke ville være med i år. Det er hårdt for spillere som Henrik Dalsgaard og Lasse Schöne, som jo stensikkert ville have været med sidste år. Det er ikke nemt, for jeg synes også, at de har gjort det fantastisk og har været en stor del af dette holds udvikling, forklarer landstræneren.

Kasper Hjulmand har forklaret, at han gerne havde set, at UEFA havde hjulpet de forskellige landshold på et punkt. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020