• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager & Ole Hoffskov

Kasper Hjulmand håbede på UEFA-hjælp: Mest fair

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kasper Hjulmand havde gerne set, at UEFA havde hjulpet de danske EM-deltagere med coronavacciner.

Af Victor Risager & Ole Hoffskov

Der er kun lidt over to uger til, at Danmark spiller sin første kamp ved sommerens EM, og tirsdag aften udtog den danske landstræner Kasper Hjulmand sin trup til slutrunden.

Her indgår de 26 spillere, som er tilladt, men der er også en håndfuld spillere, der er på standby til at komme med, hvis der nu skulle komme en skade, eller at en spiller blev coronasmittet. Og især det sidste er noget, landstræner Kasper Hjulmand har fokus på.

Svaret er således ganske klart fra landstræneren, når han bliver spurgt, hvad han frygter mest: Corona.

- Vi har 50 mand, der går ind i en boble, og tænk engang, hvis en af os skulle slæbe noget med ind. Vi gør jo, hvad vi kan de første dage og holder så meget afstand som muligt, så vi efter fem-seks dage kan opløse afstands-ting og så videre. Men det påvirker alt, siger Kasper Hjulmand.

IOC har sørget for vacciner til OL-atleterne. Burde UEFA ikke have sørget for, at I blev vaccineret?

- Det havde jeg gerne set. Belgierne er jo for eksempel vaccineret, så man kan godt diskutere fairheden i det. Det må ikke gå ud over nogen, og der er ingen af os, der vil tage vacciner fra særligt udsatte eller folk, der har brug for det.

- Jeg står ikke her og kræver vacciner frem for dem. Vi er bare et sted lige nu, hvor du og jeg bliver tilbudt vaccinen, og det her drejer sig om 50 styks eller noget i den stil i Danmark. Jeg havde gerne set, at UEFA havde gjort noget, så vi ikke skulle frygte, at spillerne skulle løbe ind i sygdommen.

Har I arbejdet i DBU for, at I kunne blive vaccineret inden, eller har det været udelukket?

- Nej. Vi indgår som helt almindelige mennesker, og det er ikke sådan, at vi står og tager diskussionen, om vi skal foran i køen. Det skulle helst have kommet fra UEFA. Hvis det skulle være sket, havde det været det rigtige at gøre.

Rent sportsligt havde det vel været mest fair?

- Det giver jeg dig ret. Vi håber godt nok på, at vi ikke bliver ramt af noget, men med vacciner til alle havde det været lige.

Foruden Belgien er også de italienske spillere blevet vaccineret, og den beslutning er truffet af de forskellige landes myndigheder. 

Danmark møder Finland i deres første kamp ved sommerens EM. Den kamp spilles lørdag den 12. juni klokken 18.00 i Parken. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020