• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Skyder engelsk forslag ned: I får ikke hele EM

Foto: Getty Images

England har tilbudt at afholde hele EM-slutrunden, men det har UEFA ingen planer om. Turneringen skal spilles i 12 lande, herunder Danmark.

Af Anders Dehn

Den britiske regering har ikke siddet med mange vindersager det seneste stykke tid, men udrulningen af vacciner går hurtigere i Det Forenede Kongerige end i resten af Europa. Samtidig er landet udstyret med en lang række store fodboldstadioner.

Derfor har regeringen budt sig til over for UEFA. Først i det skjulte via kulturministeren, og for nylig sagde premierminister Boris Johnson offentligt, at landet bestemt ville være åben for at afholde flere kampe end de allerede planlagte semifinaler og finalen på Wembley.

Men det er UEFA ikke interesseret i, slår en talsmand fast over for The Times.

- UEFA er fast besluttet på at afholde slutrunden i 12 europæiske byer helt i tråd med det kampprogram, som blev fastlagt i sommer. Der findes ingen andre spor, lyder det fra UEFA.

Foreløbig arbejder UEFA ud fra fire forskellige scenarier i de 12 værtsbyer: fuld kapacitet, 50-100 procent fyldte tribuner, 20-30 procent eller bag lukkede døre. Udfaldene kommer i høj grad an på, hvilke regler de enkelte værtslande fastsætter.

Den britiske regering fremlagde i sidste uge endgenåbningsplan, der skal kulminere 17. maj for dem, der glæder sig til at komme ind og se fodbold.

Hvis planen holder, så vil der være tilskuere på lægterne, når sidste runde af Premier League afvikles 23. maj, altså 20 dage før EM officielt sparkes i gang i Rom med kampen mellem Italien og Tyrkiet.

Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus